Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Thomas Dral

17-jarige fotografe organiseert modeshow

woensdag 19 januari 2011, 23:40 door | 7.716x gelezen | 2 reacties

Al weer enge tijd geleden zag ik via Twitter een aantal twitter berichten over #FforFashion, daar wilde ik toch meer over weten, dus de website van het F(antasy) for Fashion project bekeken, na het zien van het de website en het lezen van het interview raakte ik zeer geïnteresseerd in het project.

Het spreekt mij aan als fotograaf dat een 17-jarige collegafotografe, genaamd Yvette Vugts (voor de twitteraars beter bekend als @ThecallmeYvv) uit Den Bosch een modeshow gaat organiseren in Den Bosch. Yvette doet de hele organisatie en alles wat daar bij komt kijken om zon show te organiseren'. Helemaal alleen. Waar nodig heeft ze af en toe wat hulp van haar coach Sjoerd van Kampen.

Dus ik heb na een oproep van Yvette, die nog op zoek was naar fotografen om backstage foto's te maken, contact met haar gezocht om me aan te melden. Ik wil al een tijdje fotograferen bij een fashion show en nu ik de kans krijg, heb ik die ook meteen met bij de handen aangegrepen. Vrij snel na mijn e-mail kreeg ik een bericht terug van Yvette dat ik backstage aanwezig mag zijn om in een backstage ingerichte fotostudio foto's te maken van alle modellen in de kleding die ze dragen tijdens en na de show.

Waarom een Fashion Show?


In het interview met Yvette is te lezen hoe ze op het idee is gekomen om een modeshow te organiseren. Dit gebeurde nadat ze in aanraking was gekomen met Jong Actief. Deze organisatie zet zich onder andere in voor jongeren die minder kans hebben in de modellenwereld, bijvoorbeeld omdat ze een maatje meer hebben, te klein zijn of niet weten waar ze moeten beginnen.

Flyer FforFashion

Tijdens de Fashionshow zal er een jury aanwezig zijn die twee winnaars zal kiezen. De jury zijn de vertegenwoordigers van het model agency FR-Models. De winnaars krijgen een gratis fotoshoot inclusief visagie ter waarde van 145 euro en een gratis inschrijving bij FR-Models agency.

De show zal worden begeleid door muziek van de Bossche DJ The Bassmaker en tijdens de pauze is er een surprise act. Wie de special guest is voor de surprise act, dat houdt Yvette nog geheim.

Wil jij ook naar de F for Fashion show?


Dat kan, je kunt kaarten reserveren aan de kassa van de Verkadefabriek. Wil je ook foto's maken tijdens de fashion show en wil je een mooi plekje stuur dan een e-mail naar Yvette Vugts. Ze zet je dan op de gastenlijst als fotograaf en dan krijg je -zolang er plaats is- een mooi plekje vooraan.

Waar en Wanneer?


De F for Fashion modeshow wordt gehouden op op zaterdag 19 maart aanstaande. Voor de locatie is er gekozen voor de Verkadefabriek te 's Hertogenbosch. De entree is gratis!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Thomas Dral

Over de auteur

Thomas is oprichter van Dral Dynamic Design, en is in de afgelopen jaren veel meer met fotografie gaan doen. Naast fotografie is Thomas op zoek naar een nieuwe baan. Thomas kun je ook vinden op Twitter. Daarnaast is Thomas Community Manger & Penningmeester bij de Urban Photo Collective.

2 reacties

  1. Peter van Veen
    Profiel  Peter van Veen schreef op vrijdag 21 januari 2011 om 06:24  | reageer

    Knap hoor, om op deze leeftijd al dit soort initiatieven te organiseren!

  2. Thomas Dral
    Profiel  Thomas Dral schreef op vrijdag 21 januari 2011 om 11:14  | reageer

    @PeterVanVeen Daar ben ik het ook helemaal mee eens, en als ik het zo zie en lees dan heeft ze het al goed voor elkaar en de zaakjes goed geregeld.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord