Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Hoe vind je een cool perspectief?

donderdag 30 mei 2019, 20:10 door | 3.702x gelezen | 0 reacties

Het vinden van een coole hoek of perspectief is één van de dingen die ik de deelnemers aan mijn workshops altijd vertel. Soms kun je het effect zelfs wat overdrijven door gebruik te maken van een extreme groothoek.

Angles - Frank Doorhof


En soms betekent dit dat je vanaf een heel laag standpunt (vanaf de grond) moet schieten zoals in de eerste foto te zien is. In essentie komt het hier op neer: probeer altijd creatief te zijn en te blijven met je fotografie. Alles vanaf ooghoogte fotograferen zal heel snel saai worden...

Angles - Frank Doorhof


Een hoog standpunt voor dynamische actie


Ik vertel mensen altijd dat het maken van een goede foto veel meer voorstelt dan alleen maar even op het knopje drukken. Het kiezen van je hoek of perspectief is één van die vitale elementen een foto echt kunnen maken of breken.

Bij onderstaande foto heb ik een kleine ladder gebruikt om het model vanuit een hoog standpunt te kunnen fotograferen. Vooral met actiefoto's zou je juist een lagere hoek verwachten. Maar met het dynamische resultaat van deze van bovenaf en met groothoek gefotografeerde for was ik dolblij.

Dus de volgende keer dat je schiet: ga niet slechts voor één hoek. Probeer ook andere perspectieven. De uitkomst zou je weleens heel erg kunnen bevallen!

High angles - Frank DoorhofCursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord