Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Laatste dag Glow 2013

zaterdag 16 november 2013, 14:40 door | 7.126x gelezen | 1 reactie

Vanavond is de laatste dag van het Glow festival in Eindhoven. Gedurende de afgelopen week was het centrum van Eindhoven weer een openbare expositieruimte voor lichtkunstenaars. Afgelopen woensdag was ik met Canon aanwezig op Glow waar ik ontdekte dat het festival zeker een bezoekje waard is.

Het is dit jaar al de achtste keer dat het lichtfestival gehouden wordt in de stad. Omdat we aan een tijdschema gebonden waren heb ik helaas niet alle exposities kunnen zien, maar mocht je vanavond niks te doen hebben dan is het absoluut de moeite er langs te gaan.

Van Canon had ik een Canon Powershot G16 geleend om wat foto's te maken. Best een leuke camera, met veel handmatige instelmogelijkheden waardoor je er veel meer mee kunt dan met een standaard compactcamera. In het donker moet je echter bij voorkeur niet te veel boven de 800 ISO komen; de ruis gaat dan echt een aanwezige rol spelen.

Glow 2013 psv stadion
Canon 5D mark III, 1/20s, f/2.8, ISO 2000 @ 25mm

We begonnen in het Philips Stadion, ook onderdeel van de Glow route. Daar hebben we tevens gegeten en even met de ontwerper van de show in het stadion gesproken. Vervolgens hebben we een stukje van de route gewandeld.

Die route was erg druk; duizenden mensen liepen woensdagavond de route. Desondanks heb je nog voldoende mogelijkheid om bij de verschillende exposities te kijken en eventueel foto's te maken. Op de route kwamen we onder andere langs deze vliegende vissen (officieel 'Porté par le vent' genoemd, oftewel 'Gedragen door de wind').

Glow 2013 zwevers
Canon PowerShot G16, 1/4s, f/4.0, ISO 800, -2 ev @ 13,75mm

In onderstaande video (geschoten met een iPhone 5s) zie je twee tentoonstellingen; een gebouw waarop allerlei verschillende dingen op geprojecteerd werden en een interactie object dat reageerde op aanraking.


Mocht je vanavond niks te doen hebben, dan is Glow in Eindhoven zeker een aanrader.
Met of zonder camera.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Pieter
    Pieter schreef op zaterdag 16 november 2013 om 18:28  | reageer

    Glow is zeker een aanrader. Pas alleen wel op dat je niet in je rug gepord wordt door de poot van het statief van een man van in de vijftig met een spiegelreflexcamera. De OVP is er niks bij. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord