Elja Trum

Nu naar buiten, het is prachtig winterfotoweer!

zaterdag 10 januari 2009, 11:11 door | 8.005x gelezen | 12 reacties

Soms zijn er van de dagen dat je als fotograaf even alles op zij moet zetten om gewoon naar buiten te gaan en te fotograferen. Vandaag is zo'n dag (en waarschijnlijk morgen ook nog). Met de voorspellingen van een wolkloze dag met zon en vriestemperaturen nam ik me gisterenavond al voor vandaag vroeg op te staan om foto's te gaan nemen van het prachtige winterweer.

Vanochtend stond ik rond half negen naast mijn bed. Niet echt extreem vroeg, maar hierbij werkt de winter in je voordeel; het wordt pas rond half negen licht. Ik wilde om de eerste zonnestralen wachten en dan is een uur of negen vroeg genoeg.

Nu woon ik pal naast het Wijchens meer, dus ik hoefde ook niet ver te reizen voor wat mooie foto's. Na een douche en een ontbijtje kon ik dus al snel de vrieskou van min acht graden in. Warm aankleden is dus aangeraden.

Langs en op het meer viel voldoende te fotograferen. Ik heb er ongeveer een uurtje foto's geschoten voordat de kou me meer naar binnen dreef. Vanmiddag ga ik wellicht nog eens op pad om bijvoorbeeld de natuurijsschaatsers vast te leggen. Typische beelden die je niet zo vaak kunt schieten in Nederland.

Waarschijnlijk is het niet in heel Nederland zo mooi, in het westen is volgens mij weinig sneeuw gevallen. Wellicht toch de moeite in de auto of trein te stappen om vandaag in het oosten wat winterse plaatjes te schieten. Neem gelijk je schaatsen mee!

Winters in Wijchen101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op zaterdag 10 januari 2009 om 11:41

  Tja, dat is zeker een voordeel in de winter dat het mooie licht pas wat later op gang komt. Maar toch nodigt vroeg in de zomer mij meer uit dan laat in de winter. Brr!

 2. Charles
  Profiel Charles schreef op zaterdag 10 januari 2009 om 12:29

  Jammer dat de bomen niet wit zijn. Hier in Zwolle wel. Rond kwart over vier vanmiddag, als het warme licht weer langs de met rijp bedekte boomtakken strijkt, is de omgeving aan het Zwarte Water op z'n mooist. Na een stief kwartiertje wordt het al weer minder.

 3. blauwgestreept
  Profiel  blauwgestreept schreef op zaterdag 10 januari 2009 om 13:39

  Ik wilde vanochtend ook 'vroeg' uit de veren. Maar helaas, bij het opentrekken van de gordijnen bleek alle rijp al gesmolten door de reeds felle zonnestralen...

 4. Charles
  Profiel Charles schreef op zaterdag 10 januari 2009 om 14:44

  En die rijp is hier inmiddels ook bijna weg. Gisteren was het ideaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.