Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Cor Jexo

Texel; een veelzijdige locatie om te fotograferen

woensdag 16 juli 2008, 17:21 door | 13.346x gelezen | 6 reacties

Ik ben net terug van een paar dagen Texel, wat is dat een leuke locatie om met je camera op stap te gaan. Buiten de bekende zee en schapen heeft dit eiland meer te bieden. Zo zijn juist de wat kleinere plaatsen op het eiland zoals de Cocksdorp, Oudenschild, en Oostereind plaatsjes met een geschiedenis die vragen om gefotografeerd te worden.

Het weer was niet constant en dus heb ik mijn momenten moeten pakken om plaatjes met het juiste licht te pakken. dat dit niet altijd een stralende zon hoeft te zijn is naar mijn idee goed naar voren gekomen in de foto van het verlaten huis, door de wat grauwe lucht geeft dit een extra dramatisch effect. Achteraf heb ik alleen de kleuren wat warmer gemaakt, zodat de plaat een wat romantische, schilderachtige uitstraling krijgt. Ik weet dat ik me nu kwetsbaar op stel maar ik ben daar best wel trots op, maar voor opbouwende tips sta ik zeker open.

Verlaten boerderij op Texel


Ook voor de liefhebbers van dierenfotografie, wat niet mijn favoriet is, biedt dit eiland talloze mogelijkheden: Zeehonden kun je met een boot bezoeken, en rond de kust zitten altijd wel een paar leuke vogels op je te wachten (meeuwen in het bijzonder!). in de vele prachtige weilanden die er op het eiland te vinden zijn kom je sowieso héél veel schapen tegen, en nog veel meer, het leuke hier aan is dat deze dieren in vaak een schilderachtige omgeving staan.

En als klap op de vuurpijl is Texel ook zeer geschikt voor mensen die van lekker eten houden, ik heb genoten van het Texelse lamsvlees en de overheerlijke kaas aldaar. Al met al kun je zeggen dat mijn hobby’s fotograferen en lekker eten deze dagen mijn volledige aandacht hebben gekregen.

Zeehonden

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Cor Jexo

Over de auteur

Jeroen Cox is vader van drie kinderen en gehandicapten begeleider van beroep bij 's Heeren Loo. Hij houdt zich voornamelijk bezig met portret en lifestyle fotografie. Bekijk zijn foto's op zijn persoonlijke website Jeco-impressions. Ook op Twitter is hij te vinden.

6 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 16 juli 2008 om 17:23  | reageer

  Klinkt inderdaad goed, Jeroen. Mooie foto's ook!
  De verlaten boerderij lijkt me een mooie locatie voor een shoot, leuk ook, dat wapperende gordijn door het raam. Die foto lijkt me ook erg mooi in een extremere bewerking.

 2. Charles
  Profiel Charles schreef op woensdag 16 juli 2008 om 20:27  | reageer

  Mooi huisje, goed gezien! Met inderdaad geniaal wapperend gordijntje en andere fraaie details zoals het gat in de dakrand. Op zich is het juist om ook iets van de omgeving te laten zien waar het huis staat. Maar het ongedefineerde groen op de voorgrond trekt de aandacht misschien wat veel van het mooie bouwvalletje weg.

 3. nikonlover
  nikonlover schreef op woensdag 16 juli 2008 om 22:07  | reageer

  ik vind de kleurzetting van de bovenste foto juist niet mooi, had van mij wel iets dramatischer gemogen. Verder wel mooie foto, maar ik zie er geen romantiek in

 4. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 17 juli 2008 om 08:00  | reageer

  Eens met bovenstaande kritieken, vind de eerste foto qua kleurstelling niet zo. Misschien eens een HDR proberen? De tweede foto vind ik geweldig.
  En ja, Texel is een heerlijk eiland!

 5. Cor Jexo
  Profiel Cor Jexo schreef op donderdag 17 juli 2008 om 08:17  | reageer

  leuk dat er gereageerd wordt, met deze kritieken zal ik eens aan de slag gaan en wellicht tot nieuwe ontdekkingen komen, hoewel je voor hdr toch dezelfde foto's met verschillende bellichtingen nodig hebt?? maar dat weet ik dus niet zeker.

 6. Mike
  Mike schreef op donderdag 17 juli 2008 om 09:24  | reageer

  Jeroen, als je in RAW schiet dan kan het ook van 1 bestand, wellicht geen echte HDR, maar google eens op "HDR from a single RAW" en je vindt genoeg tips.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord