Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Frank Doorhof

Wees niet bang om anders te zijn

donderdag 2 februari 2017, 20:02 door | 6.493x gelezen | 0 reacties

We kunnen allemaal een foto maken van een model voor een achtergrondrol, dat is niet zo moeilijk. We kunnen ook allemaal wat styling toevoegen aan het geheel, maar dan is het ook wel gedaan. Een van de tips die ik graag aan mensen geef is: laat meer durf en humor in je foto's zien.

Sheena


Zoals je kunt zien in deze foto met Sheena. Ze liep op de set met deze geweldige outfit en zei tegen me: 'Het zit zelfs op de achterkant'. Dat prikkelde mij om deze foto te nemen.

Het gezicht van het model zie je niet, dus voor sommige is dit geen modellen foto, maar voor mij gaat fotografie niet om het model... Het gaat om een verhaal, het gaat om een gevoel, en het model is voor mij iemand (een middel) om dat verhaal over te brengen. En in dit geval vind ik dat Sheena het geweldig gedaan heeft.

Ik wilde het shirt niet fotograferen in de standaard vorm dus ik vroeg haar of ze het shirt naar beneden kon trekken en er een bepaalde spanning aan kon geven. Ook wilde ik haar niet gewoon standaard in het midden van de foto plaatsen, dus heb ik haar iets meer naar de zijkant gezet.

Dus voor je volgende shoot... Experimenteer en vertel een verhaal, of voeg gewoon een beetje humor toe. Er is al genoeg ruimte voor de 'normale' model shoots. vrolijk


Cursus Fotoshoot onder Controle


Meer goede tips over modelfotografie? Bekijk mijn cursus Fotoshoot onder Controle op Photofacts Academy. Hierin laat ik je zien hoe je succesvol fotoshoots kunt organiseren en uitvoeren.
Frank Doorhof

Over de auteur

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord