Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Wereldwijde Photowalk op 5 oktober

zondag 22 september 2019, 22:33 door | 4.559x gelezen | 1 reactie

Wat is een photowalk eigenlijk? Een photowalk is simpelweg samen met anderen ergens afspreken, gaan lopen en foto's maken. Eigenlijk exact wat de naam zegt. Deze wandelingen worden dikwijls georganiseerd via social media. Er zijn ook maandelijks of jaarlijks terugkerende photowalks. In dit artikel een aantal Photowalks die je in je agenda kunt noteren.

Photo chris barbalis

Foto: Chris Barbalis via Unsplash

Photowalks worden dikwijls via social media georganiseerd en het geeft je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten of mensen die je alleen via internet kent. Via je gezamenlijke fotografie-hobby zal het leggen van contact niet veel moeite kosten.

Samen verken je een bepaald gebied en je leert van elkaar. Vaak kom je op plekken waar je zelf niet snel naartoe zult gaan, dus de kans op unieke foto's is best groot.

Vaak is er een bepaald thema, zodat je gedwongen wordt op bepaalde dingen te letten. Hierdoor zul je andere foto's maken dan je voorheen deed en kunnen photowalks je horizon verbreden. De sfeer is vaak gemoedelijk en het tempo ligt laag zodat je ruim de tijd heb om over foto's na te denken en ervaringen te delen met elkaar.

Na afloop van de wandeling worden de gemaakte foto's vaak met elkaar gedeeld op Google+ of via een besloten Facebookgroep. Je kunt dan mooi zien hoe verschillend de foto's zijn die iedereen gemaakt heeft. Iedereen bekijkt de omgeving op zijn/haar eigen manier. Ook hier leer je veel van. Vaak blijven de deelnemers contact met elkaar houden.

Scott Kelby's Worldwide Photowalk


Scott Kelby's Worldwide Photowalk wordt elk jaar op de eerste zaterdag van oktober georganiseerd. Dit jaar dus ook op 5 oktober.

Fotografen en enthousiastelingen over de hele wereld ontmoeten elkaar op een aangewezen locatie in hun stad om rond te lopen en foto's te maken, te socializen, nieuwe vrienden te maken, prijzen te winnen en deel uit te maken van een goed doel tijdens Scott Kelby's wereldwijde fotowandeling.
 
Elke wandeling bestaat uit 50 wandelaars of minder en in de meeste gevallen is (tenzij de oorspronkelijke wandeling vol raakt) slechts één wandeling per stad toegestaan. Alle leeftijden zijn welkom, dus breng het hele gezin mee!

Een fotowandeling is een geweldige manier om het hele gezin het huis uit te krijgen om van de natuur te genieten, te socializen en geweldige foto's te maken. En het beste van alles: het is GRATIS!

Scott Kelbys Worldwide Photowalk


Photowalk Limburg


Eén voorbeeld van een Kelby Photowalk is de wandeling in de natuur rond de Molenplas tussen Ohé en Laak en Stevensweert (provincie Limburg - Nederland). Eindpunt van de wandeling is Brasserie De Hompesche molen.

Photowalk limburg 2019


Rob Smeets, zelf opgegroeid in het Limburgse maasdorpje Ohé en Laak is de organisatior van dit gebeuren. Hij was getuige van de verandering van het vertrouwde landschap, ten gevolge van de ontgrinding. Eeuwenoud akkerland, boomgaarden met fruitbomen en weilanden maakten plaats voor grote watervlaktes.

Wat achterbleef na het vertrek van de baggermolens waren de vele grote plassen in het Midden-Limburgse landschap tussen Ohé en Laak, de stad Maaseik aan de Belgische kant van de rivier de Maas en Roermond.

Zo'n 30 jaar geleden startte de herinrichting van het gebied. Nieuwe natuur, zij het met een beetje hulp van natuurontwikkelingsprogramma's. Enkele plassen zijn gebleven, samen met het nieuw ingerichte land is het gebied inmiddels omgevormd tot een aantrekkelijke leefomgeving.

Tijdens deze Photowalk zie je tal van watervogels; onder andere aalscholvers, eenden, ganzen en meeuwen. Waarschijnlijk zijn er wilde Przewalski-paarden en runderen te zien in het gebied rond de Molenplas. Met een beetje geluk is de “De Hompesche Molen” in bedrijf. In dat geval is er een bezichting van deze oude graanmolen mogelijk.

Photowalk limburg 2019


Als 62-jarige amateurfotograaf gebruikt Rob zijn Sony α6000 systeemcamera met oude (handmatige) Leica-R lenzen. Enkele impressies van zijn fotowerk kun je vinden op zijn website: icarussolutions.nl.

Stevige wandelschoenen, bij voorkeur met hoge schacht worden aanbevolen. Tijdens de Photowalk steek je een klein waterstroompje over via stapstenen. Tenslotte…. Limburgs, Nederlands, Engels, Duits en Frans sprekende deelnemers zijn van harte welkom!

Schrijf je in voor een wandeling van je keuze via de World Wide Photowalk website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Jan Manders
    Jan Manders schreef op woensdag 25 september 2019 om 00:08  | reageer

    Afhankelijk van het tijdstip (zowel begin als einde) wil ik graag meedoen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Fototip

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord