Elja Trum

1 april grappen voor fotografen

dinsdag 1 april 2014, 23:38 door | 10.100x gelezen | 3 reacties

Op 1 april kun je natuurlijk geen enkel nieuwsbericht meer vertrouwen. We zagen vandaag de nodige grappen voorbij komen waarvan er ook flink wat gericht waren op ons fotografen. We hebben een selectie van de leukste grappen verzameld.

DigitalRev wil de wereld wat meer kleur geven met 'Fifty Shades of Pinkenta'.


Volgens een uitgelekte opname van Panasonic zou het bedrijf de productie van alle Micro Four Thirds camera's stopzetten met uitzondering van de Panasonic GH4.

The Digital Picture komt met het nieuws van de Canon 1D W, een gecamoufleerde spiegelreflex speciaal voor natuurfotografen. De camera zou ook beschikken over 'animal eye tracking'.

Bij Luminous Landscape kun je een workshop Trollen fotograferen boeken in Zweden en de vliegende 'Selfie Bot' zorgt ervoor dat je in alle situaties de beste seflies van jezelf hebt.

]

De Selfie Bot heeft veel weg van de Kodak Kiosk Drone.

Bij 1001noisycameras.com gaan ze een nieuwe blog lanceren die fotografie en geloof samen brengt. Met artikelen als 'Hoe pas je de tien geboden toe als studio fotograaf' en 'Wat zou Jesus doen als fotograaf'.

Nokia lanceert vandaag een telefoon met 41 megapixel sensor die terugvalt op het succesnummer van het bedrijf; de Nokia 3310. Nikon vind dat amateurfotografen het voortaan wel zonder RAW kunnen. De Nikon D610 en 'hogere' modellen beschikken nog wel over RAW.


Volgens Canon Rumors is de Canon EOS M geen succes en probeert het bedrijf het daarom met de EOS Smart 1; een smartphone van Canon met 20 megapixel sensor.

Canvas afdrukken is wel zo 2013, gelukkig is er nu de holografische canvas van MailPix. Volgens Sony Alpha Rumors komt Sony met een A91. Een camera met 54 megapixel 'foveon' sensor.

Volgens Les Numeriques heeft Facebook Leica gekocht voor 1,4 miljard euro. Ook zou Sigma Samyang overgenomen hebben. Bij Mirrorless Photo Tips laten ze zien hoe je een doe-het-zelf Pancake objectief kunt maken.


Eizo komt met een weersbestendige monitor en met het Bigfoot statief kun je foto's maken vanuit unieke standpunten. Ook Sigma Benelux heeft iets nieuws te melden; ze komen met een speciale app waarmee je foto's met een druk op de knop kunt verbeteren.

Wat vind jij het leukste bericht?
Laat eventueel ook andere 1 aprilgrappen vooral voorbij komen in de reacties..


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

3 reacties

 1. Arthur Wittendorp
  Profiel Arthur Wittendorp schreef op woensdag 2 april 2014 om 07:20

  Op de FB pagina van Zoom stond gisteren (1 april) een bericht dat het Duitse bedrijf RE-40 een prototype klaar heeft van een digitale SLR camera met ruimte voor een analoge 35mm film.

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 2 april 2014 om 08:01

  En Capture One heeft nieuwe 'forensische' toepassingen in de software opgenomen sinds gisteren...

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 2 april 2014 om 09:16

  Ook nog een leuke die ik zojuist nog voorbij zag komen; blogger Evelien van Fotografille claimde gisteren een tatoeage met het logo van haar site te hebben laten zetten.

  Vandaag legt ze in een tutorial uit hoe je zo'n tatoeage met Photoshop kunt faken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.418 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord