Elja Trum

Aperture Wrench; een moersleutel ontworpen door een fotograaf

zaterdag 24 december 2016, 14:41 door | 4.083x gelezen | 2 reacties

Industrieel ontwerper en fotograaf Jordan Steranka wilde een moersleutel maken die op een mooie manier voor verschillende maten te gebruiken was. Dus combineerde hij het idee van een diafragma met dat van een moersleutel.

Aperture wrench


Het eindresultaat is (het ontwerp van) een moersleutel waarvan de maat aangepast kan worden alsof je het diafragma van een objectief dicht draait. Het ziet er prachtig uit; een werktuig dat volgens mij elke fotograaf wel in zijn garage wil hebben hangen.

Of de Aperture-moersleutel ook echt praktisch is durf ik te betwijfelen. Meestal als ik ergens een moertje wil losdraaien zitten die op onmogelijke plekken waar je amper bij kunt met een klein normaal moersleuteltje. Laat staan met deze stevige jongen.

Ik verwacht dan ook niet dat dit concept ooit daadwerkelijk in de winkels zal belanden, maar het ziet er wel gelikt uit.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 24 december 2016 om 21:18

  Een soort bahco in ringsleutelvorm, ik zie dat wel zitten.
  Een ideaal stuk gereedschap om in je klassieke auto, waar onderweg wel eens wat gesleuteld moet worden mee te nemen.

 2. Léon van Zijl
  Léon van Zijl schreef op woensdag 28 december 2016 om 17:51

  Prachtig ontwerp en heel handig, lijkt me. Natuurlijk zitten moeren vaak op onmogelijke plekken, maar er zijn er genoeg waar je met zon mooie aperturesleutel bij kunt....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord