Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Boris de doorgeeflomo

zondag 27 januari 2013, 23:05 door | 4.442x gelezen | 1 reactie

'Lomography' is hot. De plastic analoge camera's met matige lensjes zie je steeds vaker terug in het straatbeeld. Het bedrijf dat de camera's in Nederland op de markt brengt, doet dan ook zijn best om leuke acties te bedenken. Nieuwste wapenfeit: 'Boris de Doorgeeflomo', die dit jaar bij 47 fotografen in Nederland en BelgiŽ komt 'logeren'!

Het idee is eenvoudig: vooraf konden liefhebbers zich via sociale media aanmelden om mee te doen. Daaruit zijn er 47 gekozen die gedurende een week de camera in huis krijgen. In die week schieten zij met Boris een rolletje vol, dat ze vervolgens opsturen naar Lomography, samen met een formulier met vragen.

Daar wordt het rolletje ontwikkeld en samen met de antwoorden op het formulier omgetoverd in een artikel op de website, waar dus het hele jaar door avonturen van Boris aan bod komen. Leuke bijkomstigheid: elke fotograaf bedenkt voor de volgende fotograaf een leuke, grappige of spannende opdracht.

Boris de doorgeeflomo

Boris is een LOMO LC-A+, een analoge camera voorzien van een 32mm/2.8-objectiefje. Hij is instelbaar van ISO 100 tot 1600, heeft een hotshoe voor een flitser en je kunt op de achterkant zelfs een Instant Back plaatsen.

Social media


Slimme actie van Lomography, want Boris is niet alleen op de website van Lomography aanwezig, hij twittert ook en heeft een eigen Facebook-pagina. En ook op de site van Lomo zal het leuke resultaten opleveren denk ik. Ik ben in ieder geval benieuwd. Ook vorig jaar ging Boris al het land door op zoek naar verhalen en beelden:


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

1 reactie

  1. Foto Lux
    Profiel Foto "Lux " schreef op zondag 3 februari 2013 om 11:56  | reageer

    Lijkt me erg leuk om aan deze foto actie boris de lomo mee te mogen doen. Klinkt heel goed en spannend allemaal.
    Met groet, else van Luxzenburg

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord