100+ fotografiecursussen én een Fotobijbel naar keuze nu met 80 euro voordeel. Meer informatie.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Camerareviews alla Topgear door Digital Rev

dinsdag 7 december 2010, 19:21 door | 7.089x gelezen | 9 reacties

Wanneer je van plan bent nieuwe apparatuur te kopen dan zoek je doorgaans het hele internet af naar nuttige reviews hierover. Op fotoapparatuur gebied is er genoeg te vinden, zowel geschreven als de nodige video's. Meestal is de insteek erg serieus, maar Digital Rev besloot om het bij hun reviews over een komische boeg te gooien.

En daar is de fotowinkel uit Hong Kong goed in geslaagd. Kai Wong is de Jeremy Clarkson wannabe binnen de fotografie apparatuur reviews en weet elke camera en objectief op een bijzondere manier aan een test te onderwerpen. Een aangename afwisseling nadat je een avondje saaie reviews hebt bekeken.


Canon 50mm f/1.2, f/1.4 en f/1.8 test


Canon 7D versus Nikon D7000

Bron: Frederik Herregods

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

  1. Jaap B.
    Jaap B. schreef op dinsdag 7 december 2010 om 22:38  | reageer

    Geestig gedaan, zeker. Maar als ik een lens koop, wil ik toch iets relevantere info. Dit is meer entertainment (en dat mag er best zijn natuurlijk)!

  2. Johan P.
    Profiel Johan P. schreef op woensdag 8 december 2010 om 00:12  | reageer

    Op zich wel grappig, maar niet meer dan dat. Denk dat ik er na 3 'reviews' zat van ben. Bij de 'Battle of the fast 50 mm' gebruikt hij een Canon 5D met een Nikon draagriem. Grapjurk...

  3. tonv
    Profiel tonv schreef op woensdag 8 december 2010 om 03:32  | reageer

    Kai Wong's Engels (met onvervalst Brits accent) is een stuk beter dan wat ik hier gemiddeld in Beijing hoor. Ik moet zeggen, hij is geestig maar mist het Charisma van Top Gear presentator Jeremy Clarkson. Misschien komt dat met de jaren. Wanneer z'n programma wat meer zou zijn onderbouwd met lab results (a la Photozone/DPReview) kan het best wat worden met Digital Rev.

  4. Arno
    Profiel  Arno schreef op woensdag 8 december 2010 om 09:21  | reageer

    Het is erg leuk opgezet maar ik denk dat ik ook na 3 filmpjes weer afhaak.

  5. aradilon
    Profiel  aradilon schreef op woensdag 8 december 2010 om 11:09  | reageer

    Mensen, mensen er zijn al genoeg gewone reviews te vinden, waarom zouden ze dat dan nog eens moeten maken?
    Heb ongeveer al hun reviews gezien en ik kan niet wachten op nieuwe, het is gewoon grappig, denk er aub niet te veel bij na, dat doen de andere reviews al.

  6. Sik
    Sik schreef op woensdag 8 december 2010 om 21:17  | reageer

    Heeeel toevallig heeft video 2 het zelfde tune'tje als de ZOOM dvd's.... hmmm... interesting.... vrolijk

  7. Henri
    Profiel Henri schreef op donderdag 9 december 2010 om 12:02  | reageer

    De moderator doet erg zijn best om grappig te zijn waardoor hij juist niet grappig is.
    Nee, niet echt mijn smaak.
    Enneh: objectieven vergelijken/testen zonder statief.........

  8. leo
    Profiel leo schreef op donderdag 9 december 2010 om 13:33  | reageer

    Ik vind m wel grappig en hij is goed in staat om een beetje te relativeren. Hoewel hier niet zo duidelijk te zien, komen er ook onderwerpen aan bod als de schoonheid, of juist het tegendeel, van een camera. Het feit dat de Canon 50mm f/1.2 sexy is enzo vrolijk Leuke aanvulling op de meer diepgravende reviews en hij praat zeker niet uit zijn nek.

  9. leo
    Profiel leo schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 17:25  | reageer

    Kijk er al tijden naar, is erg leuk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.440 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord