Elja Trum

Camerareviews alla Topgear door Digital Rev

dinsdag 7 december 2010, 19:21 door | 6,176x gelezen | 9 reacties

Wanneer je van plan bent nieuwe apparatuur te kopen dan zoek je doorgaans het hele internet af naar nuttige reviews hierover. Op fotoapparatuur gebied is er genoeg te vinden, zowel geschreven als de nodige video's. Meestal is de insteek erg serieus, maar Digital Rev besloot om het bij hun reviews over een komische boeg te gooien.

En daar is de fotowinkel uit Hong Kong goed in geslaagd. Kai Wong is de Jeremy Clarkson wannabe binnen de fotografie apparatuur reviews en weet elke camera en objectief op een bijzondere manier aan een test te onderwerpen. Een aangename afwisseling nadat je een avondje saaie reviews hebt bekeken.


Canon 50mm f/1.2, f/1.4 en f/1.8 test


Canon 7D versus Nikon D7000

Bron: Frederik Herregods


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Jaap B.
  Jaap B. schreef op dinsdag 7 december 2010 om 22:38

  Geestig gedaan, zeker. Maar als ik een lens koop, wil ik toch iets relevantere info. Dit is meer entertainment (en dat mag er best zijn natuurlijk)!

 2. Johan P.
  Profiel Johan P. schreef op woensdag 8 december 2010 om 00:12

  Op zich wel grappig, maar niet meer dan dat. Denk dat ik er na 3 'reviews' zat van ben. Bij de 'Battle of the fast 50 mm' gebruikt hij een Canon 5D met een Nikon draagriem. Grapjurk...

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 8 december 2010 om 03:32

  Kai Wong's Engels (met onvervalst Brits accent) is een stuk beter dan wat ik hier gemiddeld in Beijing hoor. Ik moet zeggen, hij is geestig maar mist het Charisma van Top Gear presentator Jeremy Clarkson. Misschien komt dat met de jaren. Wanneer z'n programma wat meer zou zijn onderbouwd met lab results (a la Photozone/DPReview) kan het best wat worden met Digital Rev.

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 8 december 2010 om 09:21

  Het is erg leuk opgezet maar ik denk dat ik ook na 3 filmpjes weer afhaak.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.011 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.