Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon promoot het afdrukken van je foto's

zondag 9 augustus 2015, 13:44 door | 6.296x gelezen | 4 reacties

We drukken steeds minder foto's ook daadwerkelijk af tegenwoordig. Het is natuurlijk veel gemakkelijker een foto even te laten zien op je mobieltje of gewoon rechtstreeks achter op je camera.

In deze nieuwe reclameserie van Canon, die naast fototoestellen uiteraard ook printers maakt, laten ze voorbeelden zien waarom je wellicht je foto's wel zou moeten afdrukken.
Via: FStoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Bo Logiantara
  Bo Logiantara schreef op dinsdag 11 augustus 2015 om 14:37  | reageer

  Ik probeer altijd iedereen ervan te overtuigen dat een foto nog niet "af" is als het niet (zelf) wordt geprint. Het liefst op speciaal papier (bijv. Photo Rag) en verzameld in een speciaal album, formaat A4 of A3 of in een fotolijst aan de wand. Het is een voorrecht om dan die foto, resultaat van werken met software en geprint met behulp van een gekalibreerd sijsteem te mogen bewonderen.

 2. gast schreef op dinsdag 11 augustus 2015 om 17:06  | reageer

  wat is een goede fotoprinter? dan zou ik zelf wel afdrukken

 3. gast schreef op dinsdag 11 augustus 2015 om 19:20  | reageer

  Voor mij is het het allerleukste moment, op het maken van de foto na, als de afdruk uit de printer rolt. "Bijna" Iedere keer een wauw moment. knipoog

 4. Bo Logiantara
  Bo Logiantara schreef op dinsdag 11 augustus 2015 om 20:22  | reageer

  Ik denk dat een goede fotoprinter voor onze behoeften als fotograaf/liefhebber een printer aan de volgende voorwaarden moet voldoen:

  1. kan samen werken met een gekalibreerde monitor. Alles wat je op de monitor ziet moet zich eigenlijk in grote trekken herhalen op het papier. Het is nooit gelijk want de ene is een doorzicht verhaal en het papier een opzicht (reflectie) verhaal maar in de meeste gevallen zijn de beelden van monitor en papier wel "dicht bij elkaar". Het papier is namelijk niet goedkoop en zo ook de inkten. ( goedkope ink wordt meestal niet aangeraden omdat ze altijd dezelfde juiste kleuren moeten hebben). Het is belangrijk dat de papier afdruk altijd redelijk goed is. Dit kan alleen als de de betrokken papierfabrikant zogenaamde papierprofielen klaar heeft staan voor de bewuste printer. Die papierprofielen zitten meestal op de website van de papierfabrikant voor de verschillende (bekende) printermerken en soorten/types. Wil je persé met een printer of papier merk werken waar nog geen profielen voor gemaakt zijn, kan je de profielen ook met eigen hardware zelf aanmaken maar dat is een verhaal apart.

  2. het merk dat je kiest moet daarnaast ook de juiste (persoonlijk gewilde) papier afmetingen (A4, A3, A3+, A2 etc…knipoog aan kunnen en met de verschillende inkt hoeveelheden (4, 6, 8, 12 kleuren), Inkt volumes (11-700 ml, etc) en navenante prijzen moet je ook rekening houden.

  3. last but not least, passend zijn in de ruimte die je ervoor vrij kan maken…

  4. zorg er ook voor dat je alles wat je nodig heb van een goed voorziene en betrouwbare leverancier(s) kunt betrekken.

  en dan maar wauwen… echt de moeite waard…

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord