Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Chase Jarvis en The Best Camera app

dinsdag 22 september 2009, 20:55 door | 5.950x gelezen | 6 reacties

Fotograaf Chase Jarvis is inmiddels aardig bekend om onder andere zijn iPhone foto's. De beste camera is de camera die je bij je hebt, is zijn motto. Vandaag pakte hij uit met een compleet concept gebouwd om dit motto. Een concept bestaande uit een website, een boek en een iPhone applicatie.

Zijn boek heet 'The Best Camera is the One That's with You: iPhone Photography by Chase Jarvis' en bevat, zoals de titel al aangeeft, foto's gemaakt door Chase met zijn iPhone.

Op de website kun je foto's bekijken gemaakt met de iPhone door fotografen over de hele wereld. Als je de iPhone applicatie gebruikt kun je ook zelf foto's uploaden naar de website. Daarnaast kun je ook naar andere populaire websites zoals Flickr uploaden of via Twitter vertonen.

De iPhone applicatie kost 2,39 euro en is te downloaden bij iTunes. Met de applicatie kun ook verschillende filters toepassen op je foto's.


Aanstaande maandag kiest Chase uit alle ingestuurde foto's zijn favoriete foto die gemaakt is met de iPhone applicatie. De fotograaf van de winnende foto ontvangt een iPhone 3Gs. Al lijkt het me niet ondenkbaar dat de fotograaf al reeds in het bezit is van een dergelijke telefoon..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Niels
  Profiel  Niels schreef op dinsdag 22 september 2009 om 21:39  | reageer

  En wij maar moeilijk doem met al die dure body's en lenzen...
  Ik zie mezelf al aankomen bij een shoot vrolijk

  Maar, blijft knap!

 2. Lucien
  Profiel Lucien schreef op dinsdag 22 september 2009 om 21:52  | reageer

  De toekomst van fotografie!
  Of niet?
  Ooit hebben we dslr kwaliteit in cellphone formaat.

  Tijd zal het leren.

 3. falleri
  Profiel falleri schreef op dinsdag 22 september 2009 om 22:06  | reageer

  Ik vind het geweldig. Erg leuk om op de site naar alle ingezonden foto's te zitten staren (het ververst continu). Chase weet wel hoe dat werkt.. vrolijk

 4. evert
  evert schreef op woensdag 23 september 2009 om 08:07  | reageer

  leuk idee, maar wel een beetje jammer dat 'ie de app niet gratis maakt....zeker aangezien de gebruikers ervan zijn site van content voorzien vrolijk

 5. Jaap
  Jaap schreef op woensdag 23 september 2009 om 10:29  | reageer

  Ik heb even op de site gekeken en vind het eerlijk gezegd door de bank genomen nogal matige foto's... Het ziet er op de site leuk uit,maar als je een individuele foto bekijkt blijkt deze vaak niet zo bijzonder.

 6. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 24 september 2009 om 05:05  | reageer

  Ik vind Chase z'n motto 'De beste camera is de camera die je bij je hebt' nogal tendentieus klinken en nergens op slaan. Z'n tone of voice zou betekenen dat hoogwaardige DSLR's en dito lenzen tevergeefse moeite zijn. De foto's op z'n website zijn het predikaat 'amateuristisch' nog niet eens waard, wat een bagger...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord