Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Chobi Cam One; micro camera

vrijdag 21 januari 2011, 23:26 door | 8.105x gelezen | 1 reactie

Als je graag met een compacte camera met verwisselbare objectieven rondloopt dan is de Chobi Cam One wellicht wat voor je. Maar dan bedoel ik ook écht compact. De camera meet 2,5 bij 2,5 bij 2,6 centimeter en kan behalve foto's ook video opnemen.

De Chobi Cam One heeft een vorm die enigzins aan een spiegelreflex doet denk en beschikt ook over verwisselbare objectieven. Zo zijn er ook een groothoek- en teleobjectiefje voor te krijgen.

Met een resolutie van 1,9 megapixel (1600 bij 1200 pixels) doet deze camera niet echt mee aan de megapixel race. Wel beschikt de Chobi Cam One ook over de mogelijkheid (vga-formaat) video op te nemen met 30 beelden per seconde. De camera weegt ongeveer 12 gram.

Een display zit er niet op en als geheugen wordt er micro SD(HC) geheugen gebruikt. Je kunt er zo tot 32 GB aan opslag in kwijt. Goed voor minstens 50.000 foto's. De foto's kun je overigens niet direct bekijken, er zit geen monitor op de camera. Wel is de camera via micro-usb op je computer aan te sluiten (en tevens op te laden).

Chobi Cam One

Dit ubercompacte cameraatje is alleen verkrijgbaar in Japan en kost daar zo'n 90 euro.

Bron: Akihabara News
Met dank aan Wim voor de tip!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Arno
    Profiel  Arno schreef op zaterdag 22 januari 2011 om 01:23  | reageer

    Wat een leuk cameraatje is dit! Voor zoiets heb ik best 90 Euro over. Lijkt me leuk om een keer mee op een bruiloft aan te komen en dan voor de grap mijn andere camera's in de auto te laten liggen vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord