Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Digitale versie van de klassieke Rolleiflex

maandag 24 maart 2008, 21:54 door | 11.753x gelezen | 4 reacties

De analoge Rolleiflex camera van de Duitse fabrikant Rollei was ooit een populaire camera. In 2006 werd er daarom al een digitale versie op de markt gebracht, de Rolleiflex MiniDigi. Deze camera was echter al snel uitverkocht en er werden er niet meer geproduceerd. Daar komt echter verandering in met de nieuwe Rolleiflex MiniDigi AF 5.0.

Onder het klassieke uiterlijk gaat een 3 megapixel digitale camera schuil. De Rolleiflex MiniDigi AF 5.0 beschikt over een CMOS sensor, autofocus en gebruikt mini-SD geheugenkaartjes (een kaart van 256 mb wordt bijgeleverd). Net als vroeger moet je na elke foto even zwengelen aan de hendel voordat je de volgende foto kunt maken. Uiteraard heeft het zwengelen in deze digitale versie geen enkel nut meer, maar het voegt wat toe aan de sfeer natuurlijk.

De Rolleiflex MiniDigi AF 5.0 beschikt over een 4,9mm f/2.8 objectief (vergelijkbaar met 80mm op een 6 bij 6 formaat). De minimale scherpstelafstand is 10 centimeter. In de kleine camera zit een 1,1 inch display verwerkt. Er komt zowel een rode als zwarte versie en de prijs zal rond de 200 euro komen te liggen. Net wat te duur voor zo'n gadget, als je het mij vraagt.

Rolleiflex MiniDigi AF 5.0


Bron: Dutch Cowboys

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Gerrit
  Gerrit schreef op dinsdag 25 maart 2008 om 12:58  | reageer

  Ooit jaren geleden een rolletje 6x6 volgeschoten met zo'n Rolleiflex. Geinig.
  Maar ik te denken, is een digitale full frame (6x6) Rolleiflex niet een interessante optie? Dus even een stapje verder dan bovenstaande gadget. Combineer nostalgische kwaliteit met moderne techniek. Moet allicht goedkoper te maken zijn dan een digi Hasselblad. Of mis ik nu ergens iets?

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 25 maart 2008 om 20:06  | reageer

  De digitale Rollei is er. Samen gemaakt met Leaf en Sinar. Ieder merk gaat zijn eigen naam erop zetten. Te gebruiken met Rollei 6008 en Schneider objectieven. Vergelijkbaar daarmee is de vlak voor pasen aangekondigde samenwerking Pase One en Mamiya. In het topsegment van de markt krijgt Hasselblad nu ook concurrentie.

 3. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op dinsdag 25 maart 2008 om 22:13  | reageer

  Helemaal top is er toch wat nostalgie te vinden in het digi tijdperk. gr. marcel.

 4. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op donderdag 27 maart 2008 om 00:21  | reageer

  200 Euro.... Dat heeft niets te maken met het topproduct waarmee ik vele jaren heb gefotografeerd, want die camera kostte toen al (plm. 1975) zo'n 3.000 gulden! Dus is het een gadget. Een leuke gadget, da's waar, maar om daar nou 200 euro voor uit te geven? Het heeft dus ook helemaal niets met concurrentie met een digitale Hasselblad te maken, terwijl de originele Rolleiflex dat wel degelijk was.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord