Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

DigitalRevTV: meer leren door analoog te fotograferen

zaterdag 15 juni 2013, 13:55 door | 6.121x gelezen | 3 reacties

Digitale fotografie heeft voor veel fotografen betekend, dat ze in korte tijd veel en snel leerden. Je ziet immers meteen resultaat van wat je doet en kunt jezelf dus direct verbeteren. Toch heeft een analoge camera ook zo zijn voordelen, betogen de mannen van DigitalRevTV.

DigitalRevTV heeft weer een hilarisch filmpje gemaakt, waarin ze een aantal argumenten op een rij zetten, waarom je juist meer leert door analoog te werken. Je hebt veel minder hulp- en bijsturingsopties, je moet rust nemen en je moet weer meer nadenken bij wat je doet, is de boodschap. En daar hebben ze natuurlijk een punt.

Of de argumenten allemŠŠl stand houden, dat mag elke kijker voor zichzelf beslissen... Wordt een analoge camera echt minder snel gestolen als je overvallen wordt, bijvoorbeeld? Of ben je 'hipper' met een oude twin-lens reflex camera? Leuk is het wel weer:


Bron: DigitalRevTV

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

3 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 14:41  | reageer

  Uiteraard moet je deze filmpjes met een korrel zout nemen. Misschien moet je ze zelfs helemáál niet serieus nemen vrolijk
  Ik ben het niet echt eens met deze heren, wat waarschijnlijk ook hun bedoeling is.
  Wat me wel eens op valt is dat veel foto's de hemel in geprezen worden alléén vanwege het feit dat ze analoog gemaakt zijn. Het wordt wel eens overdreven zal ik maar zeggen vrolijk Voor mij is een foto een foto, ongeacht de manier waarop ze genomen zijn.
  Als ik het zo in schat ligt het meeste genot van analoog fotograferen vooral in het zelf ontwikkelen en afdrukken. Dat gevoel kan ik me goed herinneren en dat mis je inderdaad wel eens een beetje bij digitale fotografie.
  Maar om gezien te worden met zo'n oude twin lens reflex is wel héél cool natuurlijk vrolijk

 2. gdanonym
  gdanonym schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 22:45  | reageer

  Deze heren maken zeker hele leuke filmpjes en hebben zelfs een drie delige uit Amsterdam gemaakt. Niet dat ze goed kunnen fotograferen, maar daar moet je doorheen kijken. De leukste serie is van pro photographer cheap camera challenge.
  Ook de eigen pinhole camera is leuk.

 3. PanzerfaustNL
  Profiel PanzerfaustNL schreef op woensdag 23 juli 2014 om 10:21  | reageer

  Wat hij zegt is geen onzin. Hij verpakt het in onzin, maar de dingen die er om doen zijn absoluut geen onzin. (zegt hij een jaar later).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord