Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Experts aan de slag met Photoshop 1.0

zaterdag 14 maart 2015, 14:23 door | 4.990x gelezen | 2 reacties

Photoshop bestaat 25 jaar. De meeste fotografen zijn zo gewend aan het programma dat ze er niet meer bij nadenken over wat vroeger wel en niet mogelijk was. CreativeLive liet acht Photoshop-experts foto's bewerken met Photoshop 1.0. Zo zie je snel de vooruitgang in 25 jaar.

In de video zie je Dave Cross, Jared Platt, Ben Willmore, Chris Orwig, Julieanne Kost, Aaron Nace, Tim Grey, Matt Kloskowski en Jason Hoppe.


Via: John Nack

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Rita
  Rita schreef op zaterdag 14 maart 2015 om 19:40  | reageer

  Volgens mij is deze video niet veel anders dan wanneer je die 25 jaar geleden had opgenomen. Iedereen was "confused" en slechts enkelen wisten wat het was, kon, deed, etc. Overigens was PS 0.89 de eerste versie in 1989 (yep 0.89) als ik het goed heb.

 2. ArjanL
  Profiel ArjanL schreef op zondag 15 maart 2015 om 10:03  | reageer

  Deze versie van PS heb ik ook nog een tijdje gehad, toen deze werd vrijgegeven. Werkte geloof ik alleen op Apple PPC (power pc) architectuur of emulatie. Werkte best goed; alleen miste ik de ondersteuning van RAW bestanden. knipoog Wat wel mooi was, was het ontbreken van maand abonnementen. Grappig dat je hier al de opzet ziet die in wezen niet gewijzigd is (Gereedschappen links).
  Filmpje zegt natuurlijk niet veel; ik zou ook niet meer weten hoe ik een Commodore 64 moet besturen. Geef een tiener een langspeelplaat in handen en ze weten ook niet wat ze er mee kunnen doen. Dat heet vooruitgang.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord