Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Film gemaakt van Getty images stockfoto's

dinsdag 29 mei 2012, 23:41 door | 4.361x gelezen | 1 reactie

Op stockfotografie website Getty zijn van elke situatie wel foto's te vinden. Meerderen zelfs. In de film 'From love to bingo in 873 images' zijn 873 stockfoto's van de site achter elkaar gezet om zo een verhaal te vormen. De beelden schieten met 15 foto's per seconden aan je voorbij, dus de video lijkt me af te raden voor iedereen met aanleg voor epilepsie.


Het kost je één minuut om de video te bekijken, maar zoals je wel kunt voorstellen heeft het maken van de video wel wat meer tijd gekost. En dan doel ik vooral op het uitzoekwerk. Copywriter Sophie Schoenburg en art director Marcus Kotlhar hebben zes maanden aan de film gewerkt.

Daarbij was het niet alleen de bedoeling dat het verhaal begrijpelijk zou zijn, maar ook dat je er ontroerd door zou kunnen raken. Soms bleek dat een scene die het op papier goed deed in de praktijk niet diezelfde impact had.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. gast schreef op woensdag 30 mei 2012 om 10:19  | reageer

    Ik heb geen epilepsie maar dit werd wel erg snel gedraaid,toch een paar mooie stock foto's gezien, even terugdraaien en stil zetten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.137 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord