Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Fro Knows Photo analyseert de officiŽle foto van Trump

woensdag 1 februari 2017, 20:20 door | 5.238x gelezen | 3 reacties

Je kunt natuurlijk van alles zeggen over president Trump. Dat ga ik echter nu niet doen. Jared Polin van Fro Knows Photo heeft het officiŽle portret van de president onder de loep genomen en dat levert een leuk en leerzaam filmpje op.


Ik ben het met hem eens dat dit een samengestelde foto is. Op f/2.8 zou het witte huis anders veel onscherper zijn geweest en daarbij heb je overdag geen 640 ISO nodig.

Interessanter is wellicht de vraag waarom al deze portretten zo saai zijn. En dan heb ik het vooral over de saaie belichting van de president. Je zou toch zeggen dat, als je dan de kans krijgt een president te fotograferen, je er het maximale uit wilt halen.

Dan is het wel heel vreemd dat je een 10 jaar oude camera op 640 ISO gebruikt. Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als je bijvoorbeeld Steve McCurry, Joe McNally of David LaChapelle zo'n portret zou laten nemen.

Via: DigifotoPro

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op donderdag 2 februari 2017 om 21:38

  De ruisprestaties van de 1Ds3 zijn ongeveer een stop slechter dan die van de 1DX2. Alhoewel ik de instellingen echt anders had gekozen, zou ik niet zozeer vallen over de gebruikte apparatuur.

 2. Stefaan
  Stefaan schreef op dinsdag 7 februari 2017 om 11:11

  Inderdaad, waarom zo doorbomen over de apparatuur terwijl het probleem eigenlijk bij de pose zit? Het lijkt wel of Trump dringend naar het toilet moet.

 3. Robert
  Robert schreef op dinsdag 7 februari 2017 om 13:34

  Gewoon een slechte/standpunt deze foto. En het "gezeur" over van alles pfff. Snap deze gast niet. Fotoschietgroeten Robert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.003 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord