Elja Trum

Het gevecht; Canon versus Nikon

donderdag 12 mei 2011, 08:16 door | 14.365x gelezen | 26 reacties

Gebruikers van Canon en Nikon komen er onderling niet over uit; welk merk maakt nu eigenlijk de beste camera? Consumentenwebsite Beste Product probeert de strijd te beslechten met een uitgebreide infographic; Canon versus Nikon; the battle!

Canon versus Nikon

Volgens Beste Product wint Canon, maar daar zullen de meeste Nikonians het natuurlijk niet mee eens zijn! Overigens liggen de twee merken zelfs in deze strijd erg dicht bij elkaar zodat je als cameragebruiker van welk merk dan ook wel kunt stellen dat je met beide camera's geen miskoop kunt doen.

Mocht je benieuwd zijn naar de exacte totstandkoming van de uitslag van het gevecht dan is op de site van Beste Product de volledige onderbouwing van de gegevens te vinden. Blijft wellicht de vraag of in dit overzicht de juiste informatie gebruikt is voor een goede vergelijking. Het gevecht kan dus doorgaan in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

26 reacties

 1. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op donderdag 12 mei 2011 om 08:33

  Het is iig erg grappig gebracht vrolijk

  Of ik nou zo veel waarde hecht aan de uitkomst is vraag twee. Of het in de praktijk veel uitmaakt welke je kiest is al helemaal de vraag, idd maken ze beide goede camera's en is de tijd waarin je er een koopt (volgend jaar is alles weer beter) veel meer van belang dan welk merk je koopt.

 2. petervanlaethem
  petervanlaethem schreef op donderdag 12 mei 2011 om 08:41

  Ik sluit me aan bij de reactie van Johannes.. maar ben toch blij dat ik een Canon heb. Ben er altijd al heel tevreden van geweest ook al gebruik ik em wel niet zo veel als andere fotografen doen (ik leef in hoop dat daar verandering in komt knipoog).

 3. Erik
  Profiel  Erik schreef op donderdag 12 mei 2011 om 09:05

  Tja, leuk hoor zo'n gevecht. Maar zoals Johannes ook al terecht opmerkt maakt het niet zo heel veel uit.

  Ik heb zelf Nikon maar gebruik ook zo nu en dan Canon.. Tja, ik heb voorkeur voor Nikon maar de resultaten die ik krijg kan je ook met een Canon krijgen.

  Zolang het concurrenten blijven zal er weinig verschil zijn tussen de merken.

 4. Douwe-Jan
  Douwe-Jan schreef op donderdag 12 mei 2011 om 09:39

  Tsjah, Canon wordt meer verkocht. Logisch, de prijs is meer gericht op de consument. Maar als je overal op wint, behalve op dat punt dan zegt dat ook wat.
  Op zich klopt de prijs-kwaliteit verhouding blijkbaar goed. Nikon is duurder, maar daar krijg je ook meer voor.
  En JA, ik ben een Nikon-man. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.008 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord