Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Hitler vindt de Nikon D3x te duur

donderdag 11 december 2008, 20:16 door | 7.656x gelezen | 11 reacties

De verkoopprijs van de nieuwe Nikon D3x houdt de gemoederen blijkbaar goed bezig. Hoewel er voor de duurste Canon een bijna vergelijkbaar bedrag neergelegd moet worden is de 8.000,- euro camera bij veel Nikonians in het verkeerde keelgat geschoten. Ene Samuel maakte er een parodie van op basis van de film 'Der Untergang'.

Het filmpje is al meer dan 200.000 keer bekeken en daarmee wel een succes te noemen. Dezelfde scene is eerder ook reeds gebruikt voor onder andere een filmpje over de X-box. Overigens ben ik het wel grotendeels eens met de woorden van Scott Kelby over de prijs van de Nikon D3x. Nikon heeft trouwens toegegeven dat de sensor in de Nikon D3x dezelfde is als die in de Sony Alpha 900.Bron: Serge


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Pieter
  Pieter schreef op donderdag 11 december 2008 om 20:57

  Nikon zegt niet dat de sensor in D3x dezelfde isals die in de Sony alfa900. Nikon is de architect van de sensor voor D3x, die door Sony geproduceerd wordt. Het is niet dezelfde sensor.

  Daarnaast doet Nikon in de D3x heel wat in processing en features, die met Sony a900 niet mogelijkzijn. De D3x kost inderdaad een klein fortuin, maar dat geldt net zo goed voor de Canon Eos 1Ds Mark III. De camera is ook gericht op pro fotografen die ipv een 40k Hasselblad systeem voldoende hebben aan een 10K Nikon systeem.

 2. RobertW
  Profiel RobertW schreef op donderdag 11 december 2008 om 21:07

  Waarom wordt er toch telkens gezeurd over de prijs? Het is geen consumentencamera en een pro die 'm gebruikt zal die investering over het algemeen binnen afzienbare tijd hebben terugverdiend! Er is meer dan genoeg moois te koop voor een stuk minder geld!

 3. Charles
  Profiel Charles schreef op donderdag 11 december 2008 om 23:23

  @Elja
  Heb je toestemming om beelden uit Der Untergang hier te vertonen?

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 11 december 2008 om 23:29

  @Charles; Nope, maar dat zou ook een leuke discussie kunnen worden. Aangezien ik alleen een YouTube filmpje opgenomen heb die niet op mijn eigen server staat.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord