Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Je camera bedienen met een iPhone

donderdag 4 juni 2009, 19:31 door | 9.561x gelezen | 6 reacties

Screenshot Ononesoftware iPhone DSLR remoteOnonesoftware (bekend van handige Photoshop plugins) heeft een programma voor de iPhone ontwikkeld waarmee je een Canon camera via je iPhone kunt bedienen. Een interessante koppeling tussen een telefoon en je camera!

Om de boel te laten werken moet je momenteel nog wel je camera met een computer verbinden. Hierop moet de serversoftware draaien die de camera aan stuurt. Via de iPhone kun je vervolgens wel het live-view beeld bekijken, instellingen zoals sluitertijd en witbalans aanpassen en natuurlijk een foto maken.

Hoewel de camera dus verbonden moet zijn met een computer (desktop, laptop of zelfs netbook), je iPhone hoeft dat niet te zijn. Je kunt via een Wifi netwerk het contact laten verlopen en dus vrij rondlopen met je iPhone. Echt een mooie oplossing wanneer je de camera op een moeilijk te bereiken plaats neer wilt zetten en toch -draadloos- volledige controle wilt houden.

Er zijn twee versies van het programma; een lite versie en een pro versie. In de lite versie kun je alleen een foto maken. De pro versie is te downloaden voor een introductieprijs van 7,99 euro (wordt later circa 15 euro). De serversoftware is zowel beschikbaar voor Apple als Windows machines.

Nikonians zullen niet lang hoeven wachten; de applicatie wordt momenteel ook geschikt gemaakt voor Nikon camera's. Nikon heeft een aantal bodies en accessoires naar de ontwikkelaar gestuurd om de software te kunnen testen.Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar deze applicatie en heb ik 'm aangeschaft. Het werkt perfect! De camera reageert snel op de instellingen die je door geeft en het maken van die instellingen gaat eigenlijk gemakkelijker dan op de camera zelf. Live-view werkt ook uitstekend; het beeld schokt wel een beetje, maar is goed te volgen.

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Peter Biesheuvel
  Profiel Peter Biesheuvel schreef op donderdag 4 juni 2009 om 21:03  | reageer

  wow, das nog eens een leuke tool. hopen dat de Pentax snel volgt en dat er ook een versie komt die op andere smartphones kan draaien vrolijk

 2. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op donderdag 4 juni 2009 om 23:57  | reageer

  Fotograferen in de toekomst. De volgende stap zal wel een DSLR zijn met Wifi en netwerkmogelijkheden waarmee je ook kan bellen en internetten....

 3. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op vrijdag 5 juni 2009 om 12:59  | reageer

  Lol, echt weer zo'n gadget.

  Zijn er mensen die hier praktische bruikbaarheid in zien? Best geinig, maar ik kan me niet voorstellen wanneer ik het in de praktijk zal gebruiken.

  al zou het wel als afstandsbediening bruikbaar worden als je de afhankelijkheid van de pc verliest.

 4. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op vrijdag 5 juni 2009 om 13:35  | reageer

  Dit is wel erg gaaf hoor! Kan je zeker wat leuke dingen mee doen dat lijkt me logisch! Al heb ik geen iPhone maar wie weet ooit nahnah

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 26 augustus 2009 om 12:26  | reageer

  Inmiddels is versie 1.1 uitgekomen van DSLR Remote.
  Deze versie biedt ook ondersteuning voor Nikon camera's!

 6. RichardR
  Profiel RichardR schreef op donderdag 4 februari 2010 om 18:38  | reageer

  inmiddels heb ik het in de praktijk in gebruik en het is op zich best een leuke gadget. Ik heb er vandaag eens uitgebreid mee proberen te werken en ik moet zeggen het werkt vrij snel.
  Ja, je kunt je afvragen of het een toevoeging is aan het bedieningsgemak in de studio maar een geinig speeltje is het zeker.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord