Elja Trum

Je camera bedienen met een iPhone

donderdag 4 juni 2009, 19:31 door | 8.938x gelezen | 6 reacties

Screenshot Ononesoftware iPhone DSLR remoteOnonesoftware (bekend van handige Photoshop plugins) heeft een programma voor de iPhone ontwikkeld waarmee je een Canon camera via je iPhone kunt bedienen. Een interessante koppeling tussen een telefoon en je camera!

Om de boel te laten werken moet je momenteel nog wel je camera met een computer verbinden. Hierop moet de serversoftware draaien die de camera aan stuurt. Via de iPhone kun je vervolgens wel het live-view beeld bekijken, instellingen zoals sluitertijd en witbalans aanpassen en natuurlijk een foto maken.

Hoewel de camera dus verbonden moet zijn met een computer (desktop, laptop of zelfs netbook), je iPhone hoeft dat niet te zijn. Je kunt via een Wifi netwerk het contact laten verlopen en dus vrij rondlopen met je iPhone. Echt een mooie oplossing wanneer je de camera op een moeilijk te bereiken plaats neer wilt zetten en toch -draadloos- volledige controle wilt houden.

Er zijn twee versies van het programma; een lite versie en een pro versie. In de lite versie kun je alleen een foto maken. De pro versie is te downloaden voor een introductieprijs van 7,99 euro (wordt later circa 15 euro). De serversoftware is zowel beschikbaar voor Apple als Windows machines.

Nikonians zullen niet lang hoeven wachten; de applicatie wordt momenteel ook geschikt gemaakt voor Nikon camera's. Nikon heeft een aantal bodies en accessoires naar de ontwikkelaar gestuurd om de software te kunnen testen.Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar deze applicatie en heb ik 'm aangeschaft. Het werkt perfect! De camera reageert snel op de instellingen die je door geeft en het maken van die instellingen gaat eigenlijk gemakkelijker dan op de camera zelf. Live-view werkt ook uitstekend; het beeld schokt wel een beetje, maar is goed te volgen.

Bron: iPhoneclub

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Peter Biesheuvel
  Profiel Peter Biesheuvel schreef op donderdag 4 juni 2009 om 21:03

  wow, das nog eens een leuke tool. hopen dat de Pentax snel volgt en dat er ook een versie komt die op andere smartphones kan draaien vrolijk

 2. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op donderdag 4 juni 2009 om 23:57

  Fotograferen in de toekomst. De volgende stap zal wel een DSLR zijn met Wifi en netwerkmogelijkheden waarmee je ook kan bellen en internetten....

 3. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op vrijdag 5 juni 2009 om 12:59

  Lol, echt weer zo'n gadget.

  Zijn er mensen die hier praktische bruikbaarheid in zien? Best geinig, maar ik kan me niet voorstellen wanneer ik het in de praktijk zal gebruiken.

  al zou het wel als afstandsbediening bruikbaar worden als je de afhankelijkheid van de pc verliest.

 4. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op vrijdag 5 juni 2009 om 13:35

  Dit is wel erg gaaf hoor! Kan je zeker wat leuke dingen mee doen dat lijkt me logisch! Al heb ik geen iPhone maar wie weet ooit nahnah

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord