Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Kodak wist data van smartphones Londenaren

woensdag 5 april 2017, 22:44 door | 5.673x gelezen | 5 reacties

Kodak ging de straten van Londen in om daar een onthullend experiment uit te voeren: hoe zouden mensen reageren als alle data op hun telefoons per ongeluk werd gewist? Dit is wat er gebeurde.


Kodak Moments Engeland haalde een onlangs een verbijsterende grap uit bij een aantal Londenaren. Ze lokten een aantal nietsvermoedende voorbijgangers voor hun beeldscherm waar ze met hun supersnelle, aangepaste apparatuur hun telefoon konden opladen.

En na het aankoppelen verscheen dan vervolgens meteen een zeer verontrustend bericht op hun smartphone-scherm dat alle gegevens in één klap zou worden weggevaagd... oops.

De eerste minuut van de video is behoorlijk confronterend om naar te kijken. Drukke Londenaren, in hun orde van de dag, komen langs voor een snelle oplaadmogelijkheid voor hun telefoon wanneer plotseling dit bericht verschijnt op hun telefoonschermpje:

Deleting data deleting cloud backups


Ze zijn allemaal volledig in paniek, en één ding wordt al snel duidelijk: het zijn hun foto's die ze het meest zullen missen. Foto's van vrienden, familie, jonge kinderen, allemaal voorgoed verdwenen.

Toen hen gevraagd werd of ze thuis misschien nog wat afdrukken hadden van deze foto's was het antwoord vrijwel unaniem: Nee, wie drukt tegenwoordig nou nog foto's af, niemand meer toch?

Al hun reacties, variërend van verdriet tot woede en frustratie, werden door Kodak gefilmd voor de grote onthulling: dat de data en foto's natuurlijk niet echt werden weggevaagd maar dat het slechts een stunt betrof met fake telefoons.

Kodak moments reactie


Volgens Kodak verliest één op de drie mensen foto's op hun telefoon. Foto's die niet kunnen worden vervangen, voor altijd verdwenen. Deze grap was eigenlijk bedoeld om mensen er bewust van te maken hoe belangrijk het is om onze belangrijkste herinneringen te laten afdrukken.

En als je dan besluit om de Kodak Moments app hiervoor te gebruiken, dan zullen ze je het uiteraard niet kwalijk nemen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

5 reacties

 1. Populo Olet
  Populo Olet schreef op donderdag 6 april 2017 om 13:24  | reageer

  Foto's het meest belangrijk op je mobiel? Waarom zit iedereen dan de hele dag te appen? Ik vraag me wel eens af wat de waarde daarvan is. Op de fiets, in de auto, levensgevaarlijk allemaal. Maar gelukkig, een foto is toch nog meer waard dan al die onzinberichtjes.

 2. Christiaan
  Christiaan schreef op donderdag 6 april 2017 om 17:03  | reageer

  En héél toevallig heeft de grappenmaker exact hetzelfde toestel in dezelfde kleur als het slachtoffer?

 3. Michael
  Profiel  Michael schreef op donderdag 6 april 2017 om 21:02  | reageer

  "No photos were harmed in the making of this film." Grappig!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 7 april 2017 om 09:22  | reageer

  @Christiaan; lijkt me niet heel lastig om de -zeg maar- vijf populairste telefoons ergens te verbergen. Natuurlijk kun je de grap niet bij iedereen uit halen, maar als je een middagje bezig bent heb je vast voldoende materiaal.

 5. Christiaan
  Christiaan schreef op vrijdag 7 april 2017 om 09:31  | reageer

  Mja, we hebben het natuurlijk wel over een reclamefilmpje. Ben daar altijd bijzonder sceptisch in vrolijk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord