Elja Trum

Maak een lamp van je oude camera

woensdag 16 maart 2011, 23:57 door | 6,578x gelezen | 4 reacties

Mocht je nog ergens een oude camera hebben liggen waar je absoluut niks meer mee doet? Wellicht kun je er een lamp van maken. Dat is tenminste wat de Amerikaanse ontwerpen Dan Riordan heeft gedaan met zijn oude Polaroid Land Camaera 95A.

Inmiddels heeft Dan al een aantal maanden gewerkt om het proces van camera tot lamp te optimaliseren en hij verkoopt zijn Polalampen inmiddels voor 150 dollar. Dan gebruikt inmiddels verschillende modellen camera's. Op het moment is zijn voorraad overigens uitverkocht.

De ontwerper gebruikt LED verlichting en zou zo'n 50.000 uur mee moeten gaan voordat de lamp vervangen moet worden. Ook is het licht in sterkte instelbaar.

Polalamp

Ik moet zeggen; zijn creaties zien er gelikt uit.
Wellicht dat ik ook nog eens zo'n nachtlampje bestel!

Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 17 maart 2011 om 00:16

  Lijkt me wel wat: slapen met de f-Stop armband en op het nachtkastje de EF 24-105 f/4L IS mok met jus d'orange naast de polalamp; nu nog 'n rode overtrek met witte Canon lenzen en sloffen met het logo erop. Welterusten!

 2. Johan P.
  Profiel Johan P. schreef op donderdag 17 maart 2011 om 00:34

  Hahaha! Alhoewel ik vrij honkvast ben wat merken betreft, heb ik helemaal niets met gadgets. En ondanks dat ik de lamp een leuke creatie vind (meneer Riordan verdient er wat centen mee!) zal er geen haar op mijn hoofd aan denken om zoiets in huis te halen. En dat geldt ook voor de armband, mok en de overtrek en sloffen van Ton! knipoog

 3. leo
  Profiel leo schreef op donderdag 17 maart 2011 om 00:54

  Ik zou het zonde vinden van zo'n mooie camera, de camera zou prachtig staan in mijn vitrine kast, naast vele andere mooie camera's. Maar dan zonder lichie vrolijk

 4. ronald
  ronald schreef op donderdag 17 maart 2011 om 10:35

  mmmm grappig maar ik denk niet dat ik mijn nikon F gaat verbouwen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.013 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.013 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.