Elja Trum

Nikon 'Pure fotografie' teasers parodie

zaterdag 2 november 2013, 23:20 door | 4.994x gelezen | 1 reactie

Laten we wel wezen; Nikon heeft flink wat publiciteit gekregen met hun teaser campagne voor de nieuwe Nikon DF die 5 november aangekondigd moet worden. Zoveel aandacht; dat moet een parodie waard zijn. Dat vond in elk geval de Australische fotograaf Matt Granger.


Hij maakte bovenstaande video om de draak te steken met de vijf filmpjes die Nikon uitgebracht heeft over de aankomende Nikon DF. De (herhalende) natuurgeluiden in de achtergrond, de camera-geluiden en de donkere productfoto's; Matt stopt het allemaal in zijn parodie teaser.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. wim barelds
    wim barelds schreef op zondag 3 november 2013 om 11:26

    Erg leuk filmpje, het lijkt de laatste tijd idd allemaal te gaan om de looks. Iedereen praat over handmatige instellingen. Volgens mij wil niemand autofocus nog missen(soms is handmatig nodig).Ik ben benieuwd of iedereen überhaupt weet waar al die handmatige instellingen voor dienen en wanneer je wat nodig hebt. Neemt niet weg dat het kleiner worden van de body's met dezelfde beeldkwaliteit, mijn inziens een toegevoegde waarde heeft. Je neemt veel sneller je camera mee, als je net zoveel hoeft te sjouwen. Kijk maar eens naar de sony A7(R). Fullframe voor dat geld en in dat formaat. Gewoon geweldig. Lang leve de techniek en innovatie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord