Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Redenen om de iPhone 3G te kopen voor fotografen

zaterdag 12 juli 2008, 16:05 door | 10.238x gelezen | 29 reacties

Sinds gisteren is de populaire iPhone ook in Nederland officieel te verkrijgen. T-mobile heeft hiervoor een exclusive deal gesloten met Apple. De iPhone 3G is een strakke en gebruikersvriendelijke telefoon voor de gadgetfreaks onder ons. Op AppleMatters is een handig overzicht te zien van tien redenen om een iPhone te kopen voor professionele fotografen. Altijd handig om achter de hand te hebben voor het overtuigen van je partner voor de aankoop van dit nieuwe speeltje.

Natuurlijk zouden deze excuses geen reden moeten zijn om voor een iPhone te kiezen, maar als ik een iPhone zou kopen dan zou ik 'm inderdaad ook gebruiken om mijn foto's te kunnen tonen aan geinteresseerde. De iPhone maakt het erg makkelijk om foto's te tonen en het ziet er allemaal ook nog erg gelikt uit.

Behalve je eigen foto's kun je ook voorbeeldfoto's meenemen van andere fotografen. Zo kun je een model duidelijk maken welke pose je bedoeld of een belichtingsdiagram bij de hand hebben. Ook voor instructievideo's (podcasts) is de iPhone een handige tool. Aangezien je een telefoon doorgaans altijd bij je hebt kun je ook dat half uurtje in de bus eens nuttig gebruiken.

Apple iPhone 3G


Overigens zit ik zelf helemaal niet te wachten op een abonnement bij T-mobile. Ik wacht dus nog even af wat de prijs en beschikbaarheid via andere kanalen wordt. In BelgiŽ en Italie is de telefoon al los te koop voor zo'n 500 euro (helaas nog wat prijzig dus).

Wat is jullie excuus voor het kopen van een iPhone?


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

29 reacties

 1. mreys
  Profiel mreys schreef op zaterdag 12 juli 2008 om 17:17

  Geen excuus. Maar is 500 Euro prijzig als je niet vasthangt aan een abonnement bij 1 welbepaalde provider?
  Ik denk dat als je even doorrekent, altijd wel rond de 500 Euro aan Apple kwijt bent knipoog In andere landen wordt het gewoon transparant doorgerekend aan Apple wanneer je belt of surft

 2. Thomas
  Thomas schreef op zaterdag 12 juli 2008 om 17:24

  Ik heb ook geen excuus eigenlijk om hem te kopen. Ik zit eigenlijk ook niet te wachten op het T-mobile abo maar je zit er nou eenmaal aan vast. De iphone uit belgie en italie is gelockt op basis van landcode. Dus die zul je eerst moeten hacken voordat je hem kunt gebruiken in NL, of je moet een belgisch abo willen hebben.

  Ik wil hem gewoon hebben, om idd mijn foto's mee te kunnen nemen, onderweg wat muziek te kunnen luisteren en natuurlijk om mee te bellen en mijn mail te kunnen lezen onderweg.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 12 juli 2008 om 17:26

  @Mreys; 500,- euro is natuurlijk best te doen, maar als ik 'm ergens voor circa 350,- euro kan vinden koop ik 'm zonder verder na te denken. Nu moet ik het nog even afwegen. vrolijk

  Overigens is het aanbod van T-mobile volgens mij best redelijk aangezien je er een mooi data pakket bij krijgt. Ik heb alleen een telefoon van mijn werkgever bij een andere provider, dus kan niet zomaar overschakelen.

 4. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zaterdag 12 juli 2008 om 18:08

  Ook hier geen excuus... sterker nog: ik wacht wel op gunstigere prijzen.
  Momenteel nog een goede GSM in handen.
  Maar... vind de vormgeving (touchscreen m.n.) erg gelikt... maar of de Iphone mij kan bekoren, daar ben ik nog niet over uit.
  Dan maar budget vrij maken voor een leuk objectief vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord