Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Laura Vink

Schaken voor fotografen

zondag 24 juli 2011, 16:51 door | 6,884x gelezen | 13 reacties

Ben je het fotograferen even zat? Maar vind je het zonde als de objectieven ongebruikt in de kast liggen? De oplossing: ga er mee schaken! Dat was het idee van het bedrijf Lensrentals.com. Zij hebben hiervoor een mooi assortiment aan objectieven liggen.

Gebruik een 600mm f/4 als koning en de 500mm f/2.8 voor de koningin. De 70-200mm f/2.8 dient als pionnen, 400mm f/2.8 voor de lopers, 300mm f/2.8 is het paard en 200mm f/2.0 de toren. En dat natuurlijk in zwart (Nikon) en Canon (wit).

Fotografen Schaak

Nou durf ik te wedden dat je deze 32-delige set met een nieuwaarde van ruim 150.000 dollar niet thuis heb liggen. Gelukkig is deze zogenaamde 'Chess Set' wel te huren. Je moet daarvoor uiteraard alsnog diep in de buidel tasten; voor iets minder dan 7.000 dollar huur je deze Chess Set voor vier dagen. Dat is inclusief vinyl schaakbord, maar exclusief de minimaal 1.100 dollar aan verzendkosten.

Wat denk jij; wint Nikon of Canon?

Bron: Lensrentals

Laura Vink

Over de auteur

Laura Vink is gek op reizen, fotografie en een combinatie van die twee. Ze schreef het boek Reisfotografie en op haar website Vink Acacemy vind je veel artikelen met fotografie tips, inspiratie en (gratis) eBooks. Ook geeft ze een online fotografie cursus. Volg Laura op Instagram.

13 reacties

 1. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op zondag 24 juli 2011 om 16:55

  Haha, hilarisch!

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 24 juli 2011 om 17:43

  Ik vind het al net zo'n onzin als die protserige LockCircle bodycap. Allemaal zaken die weinig of niets met fotografie te maken hebben als je 't mij vraagt.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zondag 24 juli 2011 om 17:50

  Zal ik 'm inkoppen?

  'Wit begint, zwart wint'

  knipoog

  @tonv: tja, dit is dan nog te zien als reclame/marketing van een verhuurbedrijf. Die LockCircle gaat gewoon helemaal nergens over...

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 24 juli 2011 om 18:07

  Zal wel in een remise eindigen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.381 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.381 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.