Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Socialmatic; een real-life Instagram-camera

vrijdag 11 mei 2012, 09:02 door | 8.562x gelezen | 7 reacties

Instagram is hot. Zeker nu ook gebruikers van een Android-toestel (tot verdriet van sommige iPhonegebruikers) de applicatie ook kunnen gebruiken, lijkt de hele wereld te 'Instagrammen'. Een Italiaans designbureau heeft nu een concept ontwikkeld voor een 'echte' Instagram-camera. Digitaal, met papier.

Socialmatic Instagram camera

De Instagram Socialmatic Camera van het Italiaanse ADR Studio heeft aardige specs: 16 gigabyte opslag, wifi, bluetooth en een flink touchscreen display. Uiteraard kun je direct vanuit de camera verschillende Instagram effecten op je foto's toepassen. En daarna delen op Facebook.

Socialmatic Instagram camera

De camera moet ook gaan beschikken over een interne printer met een papiercartridge, wat het in feite een semi-digitale Polaroidcamera zou maken. Polaroid zelf biedt een dergelijke concept zelf ook al aan overigens. Bij deze Instagram camera zouden de prints voorzien zijn van een plakstrip zoals je die ook op post-it's vind. Hiermee kun je de uitgeprinte foto's gelijk ophangen.

Socialmatic Instagram camera

Toegegeven, het ziet er gelikt uit. En alleen al daarom zal er een markt voor zijn. Ik hou het qua Instagram bij mijn telefoon. Snapshotjes, schetsjes, ideetjes of grappige momenten vastleggen, daar ga ik niet zo'n doosje voor meeslepen. Maar de Italianen zijn op Indiegogo.com inmiddels een project gestart om via crowdfunding hun camera toch gebouwd te krijgen. Dus voor de echte filterfreaks: wie weet!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

7 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 10:52  | reageer

  Ik heb me wel eens laten vertellen dat een Italiaan een product moet ontwerpen, een Duitser fabriceren en een Hollander het moet verkopen. Wie weet melden zich die laatste twee partijen en wordt het iets met de Instagram-camera

 2. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 11:09  | reageer

  De toegevoegde waarde van een doosje waarmee je foto's kunt maken die je daarna meteen verkracht met zo'n suf filter ontgaat me. Het doosje ziet er wel mooi uit, dat is waar. Het echte nieuws is natuurlijk die interne printer: er is inmiddels een generatie opgegroeid die onbekend is met fotografie op papier. Hoe zouden die mensen hierop reageren? Zouden er echt mensen zijn die behoefte krijgen aan het afdrukken van hun kiekjes? Ik betwijfel het.
  @Ton: En de Chinezen dan? Die maken het na?

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 11:09  | reageer

  Hahaha, mooi gezegde. Waarna de Chinezen met een goedkope imitatie komen? knipoog Op Indiegogo moeten ze nog los komen, ze staan nu op $191 (van de beoogde $50.000). Over twee maanden zullen we het zien!

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 11:10  | reageer

  @Cas, haha, je was met net voor met de Chinezen...

  Voor de duidelijkheid: mij ontgaat het ook hoor, het nut hiervan. Dat afdrukken zal misschien nog wel wat worden, zeker gezien de plakrand. Maar dat blijft misschien bij een tijdelijke rage inderdaad.

 5. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 14:07  | reageer

  @Cas van der Voorn
  Terecht opgemerkt Cas, daarom deze rectificatie:
  Een Italiaan voor het ontwerp, een Duitser die het maakt, een Hollander die het spul verkoopt en een Chinees voor (illegale) kopieën. Bovendien zijn Chinezen gek op plaatjes dus het kan hier best nog wat worden met de (gekopieerde) Instagram.

 6. Eugène
  Eugène schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 15:11  | reageer

  Deze camera heeft alleen toekomst als er een nieuwe Andy Warhol opstaat en ermee wereldberoemd mee wordt.

 7. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 11 mei 2012 om 15:23  | reageer

  @Eugène
  Net als Leica's snobbish "M9-P Edition Hermès" kunnen de Italianen een "limited edition Andy Warhol Instagram" op de markt brengen voor de culturele elite. Dan heb je zelfs geen Hollander meer nodig om het ding te verkopen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord