Elja Trum

Volgens Nokia heb je geen spiegelreflex meer nodig

zaterdag 1 februari 2014, 15:28 door | 7.419x gelezen | 21 reacties

Volgens deze reclame van Nokia voor de Lumia 1020 smartphone heb je geen spiegelreflexcamera meer nodig. Wij fotografen worden door het telefoonmerk neergezet als onhandige slungels met te veel apparatuur in onze fototassen. Wellicht hebben ze gelijk, maar of de Nokia Lumia 1020 nu de oplossing is..


Verder op zich wel een grappige reclame. Ik denk niet dat veel fotografen nu overgehaald zijn om hun apparatuur op Marktplaats te zetten. Of ben jij wel om?

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

21 reacties

 1. Janl
  Janl schreef op zaterdag 1 februari 2014 om 17:25

  De smartphone sucks

 2. gast schreef op zaterdag 1 februari 2014 om 17:28

  Dat ging te snel. Fotografisch gezien: de smartphone sucks. No way dat de smartphone de professionele markt verdringt. Wel is het denk ik zo dat de systeemcamera snel terrein gaat winnen, ook bij professionele fotografen. Kijk bv eens naar de Fuji E2 of de Fuji pro1

 3. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op zaterdag 1 februari 2014 om 19:10

  Waar kan ik een onderwaterhuis met twee externe flitsers krijgen voor mijn telefoon? vrolijk

 4. PixelPeter
  Profiel PixelPeter schreef op zaterdag 1 februari 2014 om 20:20

  Het is natuurlijk overdreven maar daar is het een commercial voor. Wat wel klopt is dat die Lumia 1020 een dijk van een camera aan boord heeft, 41 MP, optische image stabilisator, auto en handmatig scherpstellen, belichtingscompensatie instelbaar, een sluitertijd tot 1/15000e sec (kom daar bij een spiegelreflex eens om), ISO tot 3200 (ja da's niet heel erg hoog, accoord) maar ook de mogelijkheden om raw opnamen te maken. Die zijn pittig groot dik 40 MB maar dan heb je ook wat; n.l. de mogelijkheid om met een raw convertor (zoals ook in LightRoom) tientallen parameters te beïnvloeden. Ik heb die Lumia 1020 in huis maar ook zijn voorganger de Nokia 808 PureView, ook met 41 MP sensor. Daarmee maak ik regelmatig foto's die zich prima kunnen meten met mijn Nikon D300s. Iedereen die hier een beetje lacherig doet over smartphone fotografie en over deze Lumia 1020 heeft geen eigen ervaring en vrees ik ook geen verstand van zaken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord