Elja Trum

Welke camera apparatuur koop je voor 1.000 euro

vrijdag 17 juli 2009, 23:22 door | 7,590x gelezen | 8 reacties

De meeste van jullie hebben al een aardige collectie aan fotografie apparatuur opgebouwd. Maar wat zou je nu kopen als je nog niks had en je voor het bedrag van duizend euro een set moet samenstellen. Een complete set met camera, objectieven en eventuele andere accessoires. Wat zou jij kopen?

Ik kwam een soortgelijke vraag tegen op Digital Photography School en het leek me leuk om de vraag ook hier eens in de groep te gooien.

Wellicht is het ook leuk om erbij te vermelden wat voor een soort foto's je wilt maken. Zo zouden we een leuk overzichtje kunnen krijgen met verschillende starterssetjes voor verschillende doeleinde.

Prijzen van apparatuur verschillen natuurlijk per winkel. Laten we voor de prijzen en het assortiment de tarieven op Cameratools aanhouden.

Foto apparatuur


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Hans
  Hans schreef op vrijdag 17 juli 2009 om 23:44

  Waarom cameratools ?
  zij verkopen geen Olympus

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 17 juli 2009 om 23:46

  @Hans; Ik moest een winkel kiezen; neem anders daarvoor in de plaat Foto Konijnenberg. Prijzen komen volgens mij grotendeels overeen.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op vrijdag 17 juli 2009 om 23:51

  Nikon D5000 en de Sigma 18-50mm F2.8, en deze zet kan je eigenlijk voor vanalles gebruiken portret, landschap, macro,... En je hebt ook video!

 4. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op zaterdag 18 juli 2009 om 00:12

  een startpakket voor portretfotografie:
  canon 450D 469,00
  canon 85mm f1.8 339,00
  canon 28mm f2.8 189,00

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.