Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Yuri Arcurs; de ideale fotostudio

woensdag 2 maart 2011, 19:08 door | 7.459x gelezen | 11 reacties

Fotograaf Yuri Arcurs verdient zijn geld via microstock en toont daarmee ook aan dat het goed mogelijk is hier een dik belegde boterham mee te verdienen. Op zijn blog is een nieuwe video verschenen waarin hij je rondleidt door zijn nieuwe studio. En wat voor een studio; zo'n beetje de natte droom van menig fotograaf.

Hij beschikt over een enorme studio volgehangen met de duurste apparatuur. In zijn nieuwe studio heeft hij voor 300.000 euro aan studioapparatuur geplaatst. Hier verteld hij wat over in deze onderstaande video.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. tom
  tom schreef op woensdag 2 maart 2011 om 20:24  | reageer

  HEBBUH! HEBBUH! HEBBUH!

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 2 maart 2011 om 23:23  | reageer

  Yuri komt meer uit de verf als een Profoto salesman dan een stock photo shooter; het is een zakenmannetje pur sang. Hij lult meer dan vijf minuten vol over z'n toko maar ik had liever gezien hoe er goede foto's worden gemaakt. Niettemin voor velen het gedroomde voorbeeld van de geslaagde fotograaf.

 3. leo
  Profiel leo schreef op donderdag 3 maart 2011 om 02:07  | reageer

  En al die investeringen en een dik belegde boterham met stock foto's? Laat eigenlijk niet zo veel nieuws zien, maar een leuke speeltuin is het wel vrolijk

 4. Niels
  Profiel  Niels schreef op donderdag 3 maart 2011 om 06:58  | reageer

  Door zulke filmpjes te maken heb je vanzelf een hoop bij elkaar gekocht. (of gekregen van een sponsor waarvan de naam me ff niet te binnen schiet?.. vrolijk)
  Wat Ton schrijft: een enorme leuke speeltuin met top spul, maar wellicht had een kleine fotosessie het leuk gedaan in het geheel. vrolijk

  En tja, dan maar jaloers... vrolijk

 5. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 3 maart 2011 om 08:57  | reageer

  Zijn oude studio was wat strakker ingericht, maar was ook niet mis.

  @Elja. Als je zegt dat hij zijn studio heeft volgehangen met de duurste apparatuur en de nadruk legt op de investering van drie ton, dan redeneer je niet als een ondernemer. vrolijk Hij heeft professionele spullen aangeschaft om productie te kunnen draaien. Als je wat verder over zijn website surft ze je dat hij een 'beeldfabrikant' is geworden, met fotografen, videografen en (in Aziëknipoog beeldbewerkers in dienst. Een investering van drie ton is dan minder belangrijk dan de omzet en winst die je daarmee kunt genereren.

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 maart 2011 om 09:07  | reageer

  @EdC; inderdaad, maar hij legt er graag zelf ook de nadruk op.
  Zie de titel van zijn artikel waarin hij de video op zijn site geplaatst heeft.

 7. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 3 maart 2011 om 10:23  | reageer

  Lijkt inderdaad een reclamespot voor Profoto maar desondanks toch een fraaie studio alleen is de omgeving met houtbewerking op de wanden wel ouderwets en past niet met het moderne karakter van de rest. Is maar een detail vrolijk

 8. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 3 maart 2011 om 17:28  | reageer

  @Arno. Zijn oude (opgeheven of nog in gebruik zijnde) studio was wit en strak. Dat paste bij zijn soort fotografie. Ik sluit niet uit dat hij in deze studio beelden gaat maken met toch weer meer onderscheid van het overig aanbod.

 9. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 3 maart 2011 om 17:39  | reageer

  @Ed: Dat zou hel goed kunnen. Even snel naar zijn nieuwe studio gekeken denk ik dat ik er een geweldige boudoir studio van zou kunnen maken.

 10. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 4 maart 2011 om 15:45  | reageer

  EdC en Arno
  Het is geen onaardig optrekje maar qua stijl vind ik het passender voor een Michelinsterrenrestaurant dan Yuri's fotofabriek.

 11. PehrG
  PehrG schreef op vrijdag 4 maart 2011 om 17:21  | reageer

  Ik heb bewondering voor het ondernemerschap van deze fotograaf. Hij is op het juiste moment in de stock-industrie gestapt en heeft daar goed aan verdiend. Ik neem aan dat deze Deen zijn Deense kronen met een duidelijk doel in een bruine studio heeft gestoken. Misschien wel voor boudoir-style stockfotografie, want dat kan wel eens de styl van de komende tijd zijn. En dan lacht Arcurs het hardst.
  Dat Profoto deze film wellicht mede-mogelijk makat is slim. Arcurs zet zichzelf weer in the picture en Profoto bewijst opnieuwe het materiaal voor professionals in huis te hebben. Nogmaals, die Arcurs is een prima ondernemer. Ik hoop dat Elja Trum hem nog eens een goed interview kan afnemen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord