Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe lekt 'Lightroom for Mobile'

zaterdag 18 januari 2014, 22:45 door | 5.256x gelezen | 1 reactie

Het lijkt erom dat Adobe binnenkort een iPad versie uitbrengt van Lightroom. Het was al bekend gemaakt dat ze hier aan werken, maar afgelopen week was een abonnement op de app korte tijd aan te schaffen via de website van Adobe.

Het ging hier niet om de app zelf, maar om een dienstverlening waarvoor 99 dollar per jaar betaald zou moeten worden. Dit abonnement zou er voor zorgen dat je Lightroom via Adobe's Creative Cloud systeem kunt synchroniseren. Zo zou je op je iPad toegang moet hebben tot al je foto's en deze in principe op de bank kunnen nabewerken.

Lr mobile leaked

Ik ga er overigens maar even vanuit dat dit abonnement alleen noodzakelijk is als je niet al een abonnement op Adobe's Creative Cloud hebt. Ik verwacht dat leden van de Creative Cloud niet extra hoeven te betalen voor de synchronisatie.

Via je de app zou je bijvoorbeeld gemakkelijk je beste foto's uit een serie kunnen kiezen door er snel doorheen te swipen. De Lightroom app zou echter beschikken over de meeste functionaliteiten die we ook van de desktop versie kennen. Nabewerken op de iPad moet dus ook mogelijk zijn.

Wellicht dat je zo bijvoorbeeld onderweg in de trein alvast wat nabewerkingen kunt uitvoeren die bij thuiskomst gesynchroniseerd worden met je desktop. Achter je computer zijn de doorgevoerde bewerkingen dan ook al direct beschikbaar.

In onderstaande video van Photoshop World Las Vegas 2013 kun je een korte demo van de app bekijken. Vanaf circa minuut 40.


Overigens kun je nu ook al tablets kopen waar je prima Lightroom op kunt draaien; de tablets die gebruik maken van Windows 8 kun je hiervoor gebruiken.

Bron: 9to5mac.com

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. martinphili
    Profiel martinphili schreef op zondag 19 januari 2014 om 22:15  | reageer

    Ik heb altijd mijn twijfels gehad over het nabewerken op laptops en tablets. Aan de andere kant... de meeste foto's worden op laptops en tablets bekeken.
    Waar blijf je dan met je zorgvuldig gecalibreerd scherm? vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.218 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord