Elja Trum

Canon komt met iets groots op Photokina

donderdag 31 juli 2014, 10:36 door | 7.053x gelezen | 12 reacties

Over anderhalve maand is de Photokina, zo ongeveer de grootste fotografiebeurs ter wereld hier 'om de hoek' in Keulen. Fabrikanten gebruiken de beurs om hun nieuwste producten aan te kondigen en te tonen aan het publiek. Canon laat weten dat er iets groots aan komt.

Canon teaser photokina 2014

De teaser werd geplaatst op de Facebook pagina van Canon India. Wat er dan aan gaat komen werd niet bekend gemaakt en het is dus gissen waar hier op gedoeld wordt.

Canon 7D mark II


Geruchten zijn er voldoende. Zo zou Canon eindelijk met een opvolger van de Canon 7D komen. Deze 7D mark II heeft wellicht de beschikking over 4K video. Ook zou de camera volgens de geruchten veel elementen bevatten die nu in de 1D X zitten; veel snelheid dus.

Objectieven


Groots zou ook kunnen slaan op nieuwe objectieven. Zo komt er wellicht een nieuwe 100-400mm f/4.5-5.6 L objectief, een nieuwe EF-S 18-300m of een goedkopere versie van de 28-300mm L.

Megapixels


Groots zou ook kunnen gaan over megapixels. Canon loopt momenteel een beetje achter op Sony en Nikon op dit gebied. Wellicht komt er een nieuwe 1D camera met meer dan 40 megapixel. Geruchten over een 75+ megapixel camera zijn ook al eerder voorbij gekomen.

Middenformaat


Verder gezocht is de aankondiging van een middenformaatcamera. Ook hierover gaan al langer geruchten, maar vooralsnog lijkt dit geen waarheid te worden. Het komt ook niet overeen met de teaser waarin een Canon 1-series camera getoond wordt.

Via: Canon Rumors

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Joram
  Profiel Joram schreef op donderdag 31 juli 2014 om 13:47

  "goedkopere versie van de 28-300mm L" zou leuk zijn.
  Voor bij mijn 6D, heb niet altijd zin een volle tas mee te sjouwen.

 2. Rob
  Rob schreef op donderdag 31 juli 2014 om 14:47

  10-22 wordt een 2.8L lens

 3. Mac
  Mac schreef op donderdag 31 juli 2014 om 16:48

  aangezien het op de facebook pagina van canon india is geplaatst, kan het ook zijn dat de aankondiging alleen voor india geldt, en niks met de photokina te maken heeft

 4. Gerrit
  Gerrit schreef op donderdag 31 juli 2014 om 17:46

  Een nog grotere stand op de Photokina?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord