Elja Trum

Canon lanceert teaser website, nog 34 uur te gaan

zondag 5 oktober 2014, 22:59 door | 6.084x gelezen | 6 reacties

Canon USA heeft een teaser website gelanceerd waar over zo'n 34 uur een aankondiging gedaan zal worden. De timer verloopt aanstaande dinsdag om 10:00 uur Nederlandse tijd. Wat Canon aan gata kondigen daar kunnen we alleen nog maar naar raden, maar de teaser is wel in een voor Canon uitzonderlijke stijl gedaan.

Canon teaser oct 14

Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit een aankondiging voor camera's is. Canon maakt nog vele andere producten zoals printers en rekenmachines. De teaser-website is door Canon bekend gemaakt via een advertentie in de New York Times.

Er gaan geruchten over een nieuwe camera met een sensor die erg veel megapixels bevat. Ook gaan er geruchten over een middenformaat camera. De New York Times lijkt echter niet het juiste medium om zo'n premium product aan te kondigen; het zou daardoor waarschijnlijk eerder op consumenten gericht kunnen zijn.

Wat denk jij dat Canon aanstaande dinsdag aan gaat kondigen?

Via: Canon Watch

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 6 oktober 2014 om 11:47

  Aangezien het een initiatief is van Canon USA en niet vanuit global (ook gezien de 'tone-of-voice' van de tekst die niet erg 'Japans' is, zeg maar), verwacht ik hier geen echte premium actie, maar eerder iets lokaals voor de US. En aangezien de Photokina net achter de rug is had ik daar eerder een grote aankondiging verwacht. Maar we zullen zien.

 2. JohnMonster
  JohnMonster schreef op dinsdag 7 oktober 2014 om 09:18

  Nou de teller staat op 0 maar nog geen update.
  Ik verwacht een cloud dienst, dat is nogal hip tegenwoordig.

 3. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op dinsdag 7 oktober 2014 om 09:56

  @John: Het blijkt dat Canon de tijdzones vergeten is in dat tellertje, daarom staat die teller bij jou (en mij) op nul. Ergens vanmiddag zal er wel wat aangekondigd worden, afhankelijk van de tijdzone in de USA waar dit gebouwd is. Als het een cloud-dienst is hoop ik voor de Canon-klanten wel dat er een andere programmeur achter zit.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 7 oktober 2014 om 14:57

  De website is inmiddels te bekijken, maar laten we duidelijk zijn; het doel is niet bepaald helder. Het gaat in elk geval niet om een nieuw product.

  Wat ik ervan begrijp is het een marketing campagne van Canon die ze de komende jaren willen gaan voeren. De nadruk wordt gelegd op hoe klanten Canon producten gebruiken, niet op de producten zelf.

  Persoonlijk ben ik nog niet bepaald onder de indruk van deze insteek en website, maar wie weet..

  Een cloud-dienst heeft Canon overigens al een tijdje; Irista.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord