Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon lekt beelden van nieuwe camera

vrijdag 9 januari 2015, 15:37 door | 7.442x gelezen | 2 reacties

Voordat een camera officieel aangekondigd wordt verschijnen er vaak al foto's online. Meestal worden deze foto's echter niet door Canon zelf geplaatst op Facebook. Bij de aankondiging van de Canon Connect Station is echter een onbekende Canon camera te zien.

Canon onbekende body


Of deels te zien, want we zien alleen maar een deel van de achterkant van de body. Deze is echter anders dan bijvoorbeeld de Canon 700D of de Canon 70D.

Let op de aanwezigheid van een top-LCD schermpje en de lock-knop. Deze vind je doorgaans alleen op de wat professionelere modellen. Het zou bijvoorbeeld een 80D kunnen zijn. De camera heeft wel een draaibaar display, iets wat je verder weinig ziet op professionele Canon modellen.

Echter ontbreekt dat weer de af-on knop. Dat lijkt juist weer te wijzen op een consumenten-lijn, zoals de Canon 700D. Waarschijnlijk zal deze nieuwe camera binnen twee maanden aangekondigd worden en beschikt de camera over NFC (want dat gebruikt deze nieuwe Connect Station).

Bodies vergeleken

De camera is ook heel kort te zien in onderstaande video. Let goed op na 46 seconden; het moment is zo voorbij. Er lijkt een EF-S objectief op de camera te zitten.


Welke nieuwe camera denk jij dat dit kan zijn?

Via: Canon Rumors

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 13 januari 2015 om 11:18  | reageer

  Grappig, trucje om meer aandacht te vestigen op het merk.
  Werkt wel (al jaren) gezien het schrijven (betaald?).

 2. Willy van Dreumel
  Willy van Dreumel schreef op dinsdag 13 januari 2015 om 12:44  | reageer

  Het zou ook wel eens een 6D mkII kunnen zijn. Dat is een "prosumer" camera (tussen consumenten- en professionele camera) die inmiddels de leeftijd heeft om te worden opgevolgd. Aangezien de huidige 6D ook veel voor video wordt gebruikt, lijkt mij dat draaibare (touch-?) scherm een welkome toevoeging. Alleen is het dan wel vreemd dat de AF button is vervallen en de body lijkt knap klein voor een full-frame camera. Gezien die twee gegevens en de EF-S lens(?), acht ik het toch het meest waarschijnlijk dat het een 800D is, aangezien de 70D nog niet zo lang op de markt is. Bovendien zou de ontbrekende AF button ook niet passen bij een eventuele 80D.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord