Elja Trum

Canon 5D mark III gespot in het wild?

woensdag 25 januari 2012, 10:12 door | 6.492x gelezen | 16 reacties

Een onbekende Canon camera is recentelijk gezien in Kenia. Het lijkt te gaan om een Canon 7D mark II of een Canon 5D mark III. De 5D opvolger zou de logische kandidaat zijn, want deze camera is reeds het langst op de markt. Voor wat betreft de knoppen lijkt deze camera erg veel op de huidige Canon 7D.

Dat zou ook niet vreemd zijn, want sinds de drie en een half jaar oude 5D mark II uit kwam is er in de lijn van Canon camera's natuurlijk ook langzamerhand een nieuwe interface geëvolueerd. De camera in de foto beschikt in elk geval niet over een flitser en zoals je kunt zien is het display ook breder dan je gewend zult zijn. Dit 16:9 formaat is meer geschikt voor video.

Canon 5D mark III gespot in Kenia

Een stukje zwart tape zit over het Canon logo geplakt, maar de body (met eveneens onbekende bodygrip) is natuurlijk alsnog duidelijk te herkennen. De betreffende Japanse fotograaf zou ook gewerkt hebben met twee prototype's van een Canon 200-400mm en een Canon 600mm.

Meer foto's zijn te vinden op Aperture Academy Blog.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

16 reacties

 1. eduardvanmil
  Profiel  eduardvanmil schreef op woensdag 25 januari 2012 om 10:35

  Ik heb begrepen dat het hier om de MK III gaat en dat deze waarschijnlijk (of een vergelijkbaar type) op 7 februari a.s. in Japan wordt gepresenteerd. Op deze dag wordt ook de nieuwe Nikon D 800 gelanceerd. Vast staat dat er op redelijk korte termijn wat staat aan te komen.

 2. Eugène
  Eugène schreef op woensdag 25 januari 2012 om 11:30

  Ik hoop dat er Dolby geluid met XLR aansluitingen op mogelijk is. Dan wordt het pas écht een interessante foto-video hybride voor de semi professinele markt.

 3. Arjan
  Arjan schreef op woensdag 25 januari 2012 om 11:33

  Gezien het missen van een pop-up flitser verwacht ik dat het om een 5Dmk3 gaat.

 4. gast schreef op woensdag 25 januari 2012 om 12:05

  @Eugene,Dan moet je zijn bij Sony en Philips die hebben het patent, Sony's handycam vg10 en 20 hebben het, dus een kleine stap naar de nex camera's zou geweldig zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord