Elja Trum

Canon 7D geruchten

zaterdag 22 augustus 2009, 14:00 door | 14.659x gelezen | 24 reacties

Afgelopen woensdag kondigde Canon een paar nieuwe compactcamera's aan. Het echte nieuws van Canon, de spiegelreflex camera's, wordt nog op korte termijn verwacht. Op internet zijn natuurlijk al de nodige geruchten te vinden over bijvoorbeeld een Canon 60D of Canon 1D mark IV. Beide logische nieuwe modellen. Nu duikt er echter ook informatie op over een Canon 7D.

De Canon 7D is inmiddels een feit!
We hebben reeds de mogelijkheid gehad deze nieuwe camera te proberen.
Lees onze Canon 7D preview.

De Canon 7D zou een full-frame camera zijn die qua model net onder de Canon 5D mark II moet liggen. De nieuwe lijn zou logische wijs gekozen kunnen zijn omdat het een full-frame model betreft en geen crop-camera zoals de Canon xxD series. Het aantal megapixels zou lager liggen dan die van de Canon 5D mark II.

Er zijn twee foto's te vinden van de vermoedelijke Canon 7D. Een foto van de typeaanduiding op de voorkant van de camera en onderstaande foto van de bovenkant. Welke camera onderstaande foto ook zou moeten zijn, het is in elk geval geen bestaande Canon camera.

Canon 7D


Wat opvalt is de plaatsing van de aan/uit knop. Die zit in mijn ogen op een logischere plek dan bij de huidige pro-modellen van Canon. Dat het een professioneel model betreft blijkt uit het ontbreken van de automatsiche voorkeuze instellingen en de aanwezigheid van het extra display aan de bovenkant van de camera.

Verder is te zien dat dit model wel over een flitser beschikt, in tegenstelling tot de Canon 5D mark II. Ook is er een nieuwe m-Fn knop te vinden; mogelijk een zelf in te stellen functietoets. Het is uiteraard ook goed mogelijk dat dit de nieuwe bovenkant is van de Canon 60D.

Van de Canon 7D wordt verwacht dat het een aanval is tegen de Nikon D300s en de Nikon D700. De 7D zou 12 tot 18 megapixels hebben, een hoog ISO bereik en full-HD video. Tegen een prijs die rond de 1.500,- euro moet liggen.

Persoonlijk hoop ik dat deze 7D werkelijkheid wordt. Mochten deze specificaties inderdaad kloppen dan zie ik hier een mooie back-up in voor mijn Canon 5D mark II. Eén bestelling zou Canon dus vast binnen hebben..

Bron: Canon Rumors


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

24 reacties

 1. Charles
  Profiel Charles schreef op zaterdag 22 augustus 2009 om 16:08

  Klinkt goed, ook de prijs, gelukkig heb ik de mark II nog steeds niet gekocht. Het geld kan veel beter naar de L-lenzen. Zouden bezitters van bijvoorbeeld een camera als de 40D ook moeten doen. Wereld van verschil.

 2. rbrt
  Profiel rbrt schreef op zaterdag 22 augustus 2009 om 16:22

  Wonderlijk dat je nieuws over compactcamera's blijkbaar niet als "echt" nieuws beschouwt. Compactcamera's hebben niks met fotografie te maken?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 22 augustus 2009 om 16:36

  @rbrt; Natuurlijk is dat ook nieuws, maar niet het nieuws waar ik op zat te wachten en ook geen nieuws waar op Photofacts veel aandacht aan wordt besteed. Kijk, als er een bijzondere compactcamera uit komt wil ik daar best wat aandacht aan besteden, maar eigenlijk komen er teveel compactjes uit met te weinig vernieuwing om het bij te kunnen houden.

  Als ik echt de tijd had zou ik wellicht wat meer naar compact camera's kijken en daarover schrijven, maar dan vraag ik me af of jullie daar ook op zitten te wachten..

 4. blauwgestreept
  Profiel  blauwgestreept schreef op zaterdag 22 augustus 2009 om 18:24

  Ik ben erg benieuwd of er inderdaad een 7D komt. Het zou marketingtechnisch een mooie stap zijn van Canon, een betaalbaardere fullframe.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.