Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon geruchten (40D, 4D) voor PMA 2007

dinsdag 30 januari 2007, 23:48 door | 21.642x gelezen | 0 reacties


Bekijk ook onze preview van de Canon 40D.
Toevoeging augustus 2007

Met nog maar 36 dagen te gaan tot de PMA 2007 beurs komen er, zoals altijd, weer de nodige geruchten voorbij over nieuwe camera's. De verwachte Canon 40D bijvoorbeeld, de opvolger van de 30D die volgens de standaard omlooptijd van anderhalf jaar nog niet aan de beurt zou zijn. Maar ook over de opvolger van de 5D (die wel aan de beurt is) doen natuurlijk de nodige geruchten de ronde.

Vorige week was op de site van Canon Hong Kong een paar minuten lang een Canon 40D pagina te vinden. Niet dat daar iets nuttigs op stond (alleen maar de tekst 'EOS 40D'), maar het werkt natuurlijk als een speer voor de geruchtenstroom.

Verwachte specificaties zijn toch wel op zijn minst een 10 megapixel sensor (wellicht 12), Digic III processor, anti-dust technologie en een hogere maximale ISO.

Naast nieuwe camera is er ook al een nieuwe lens die verwacht wordt. De Canon EF 800mm f/5.6 DO IS USM.

Volgens de laatste geruchten is de opvolger van de Canon 1Ds Mark II overigens niet op tijd af voor deze beurs. Deze 22 megapixel camera zou gepresenteerd worden op de PhotoPlus Expo 2007 die pas in oktober 2007 gehouden wordt. Volgens deze bron zouden er problemen zijn om de hoge resolutie van de camera te vereenigen met de EF lenzen. Deze lenzen zouden niet goed genoeg meer zijn en daarom denkt Canon zelfs na over een nieuwe lensaansluiting voor de Canon 1Ds Mark III.

Niet iets wat heel waarschijnlijk lijkt overigens. Mogelijk zijn hier twee geruchten door elkaar gehaald; een nieuwe 22 megapixel body en een mogelijke medium format camera door Canon. Dat laatste lijkt me overigens ook een interessante ontwikkeling. Wellicht wordt het dan toch niet die Hasselblad. knipoog

Canon 40D photoshop impressie
De Canon 40D (photoshopped)


Meer over de PMA 2007 lees je ook op Tweakers.net.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord