Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Foto's van aankomende Fujifilm X-T3 gelekt

zaterdag 1 september 2018, 13:13 door | 2,859x gelezen | 4 reacties

Over een paar weken is de Photokina en in aanloop daarna lijkt zowat elk merk wel nieuwe camera's aan te kondigen. Vooral systeemcamera's zijn populair momenteel. Van Fujifilm zijn nu productfoto's uitgelekt van de nieuwe X-T3.

Fuijfilm X-T3

De nieuwe camera zou naar verwachting op 6 september officieel onthuld worden. Over de specificaties is nog maar weinig uitgelekt, maar de systeemcamera lijkt wel te beschikken over 4K video met 60 beelden per seconde.

Fuijfilm X-T3


Ook zouden er 425 autofocuspunten op de camera zitten. In tegenstelling tot de X-H1 zou de X-T3 geen sensor hebben met beeldstabilisatie. De Fujifilm X-T3 zou 20 foto's per seconden kunnen maken met de elektronische sluiter en 11 met de mechanische.

Via: Tweakers

101 Tips voor Perfecte Portretfoto's

Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Hans Brinkman
  Hans Brinkman schreef op woensdag 5 september 2018 om 15:19

  ik vraag mij af waarom een fototoestel ook een filmtoestel moet zijn.
  Maakt het apparaat alleen maar duurder, terwijl ik alleen wil fotograferen!

 2. gast schreef op woensdag 5 september 2018 om 19:17

  Een heel sterk punt, ik verbaas mij daar ook over.
  Ik wil geen film maken alleen een foto.
  Dus waarom een luxe die ik niet wil maar wel moet betalen ???

 3. gast schreef op vrijdag 7 september 2018 om 10:11

  Mee eens. Helaas is de foto industrie nog niet zover dat je een "basis model body" kan kopen en zelf je opties bepaald. Een trekhaak zit toch ook niet standaard op een nieuwe auto?

 4. R K
  R K schreef op vrijdag 7 september 2018 om 23:19

  @ Hans en 2x gast: het is een misverstand dat video een camera duurder maakt.

  Fabrikanten willen nu camera's maken die ook aantrekkelijk zijn voor de jongere generaties, en die maken nu eenmaal - vaak opgegroeid met smartphones - meer video (vlogs etc.).

  Door zich te richten op een breed publiek - dus ook de filmers - verkopen ze meer camera's waardoor de prijs juist lager gehouden kan worden. De eventuele extra kosten voor video (die vooral zitten in de software) worden ruim goedgemaakt door de verkoopaantallen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.398 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.398 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.