Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Foto's van nieuwe Nikon D3x gelekt

donderdag 27 november 2008, 00:40 door | 6.626x gelezen | 17 reacties

Vandaag waren op de website van Nikon USA korte tijd twee foto's te vinden van een nieuwe Nikon D3x camera. Op NikonRumors.com waren ze er snel bij en uiteraard zijn de foto's gekopieerd. Te oordelen aan het FX logo op de body gaat het om een full-frame model.

De verwachte introductie datum is volgens Nikon Rumors maandag 1 december. Specificaties zijn er helaas nog niet gelekt, maar we kunnen er natuurlijk wel over speculeren. De Nikon D2x was duidelijk een camera gericht op sportfotografen, dus verwachten we dit van de D3x ook. Een hoog aantal foto's per seconden lijkt dus evident.

Ook zullen de ISO prestaties niet onder doen voor de Nikon D3, dus is een maximale lichtgevoeligheid van 25.600 ISO aannemelijk. Qua megapixels blijft het nog even afwachten. Om mee te doen met Canon en Sony zou je een 20+ megapixel camera verwachten, maar voor sportfotografen is een dergelijk hoge pixelcount doorgaan onnodig.

Ik zou het een mooie stap vinden van Nikon als ze bij 12 megapixel blijven en wellicht een nog betere lichtgevoelige sensor hebben gemaakt. Hoewel dat fotografisch gezien prima zou zijn, is het echter niet heel waarschijnlijk.

Nog een paar dagen geduld en we weten het definitief.
Tenzij er eerder nog meer lekt vanuit Nikon natuurlijk.

Nikon D3x


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op donderdag 27 november 2008 om 10:04

  Ik denk dat de huidige D3 gericht is op sportfotografie en dat een D3x meer pixels zal hebben en meer studiofotografen zal aanspreken.

 2. Jurgen
  Jurgen schreef op donderdag 27 november 2008 om 10:20

  Ik denk ook dat de D2x meer op de studiofotograaf gericht was en de D2h eerder de sportfotograaf. Dus ik verwacht van de D3x dat het een nog betere versie wordt dan de D3. En dat belooft!

 3. aradilon
  aradilon schreef op donderdag 27 november 2008 om 12:09

  Elja ik denk dta je fout bent, de D3 was namelijk nu wat de d2x was de d3x gaat wrs een sensor hebben met veel meer pixels 24,4 megapixels naar wat ik al heb gelezen.

 4. Mattijs
  Profiel Mattijs schreef op donderdag 27 november 2008 om 12:31

  Volgens reacties op NikonRumors zijn dit oude foto's van de D3 met een vleugje PS. Ik ben wel erg benieuwd naar deze camera... en dan vooral naar de prijs.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord