Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Casper de Graaf

Geruchten omtrent de fullframe Sony A99

vrijdag 7 september 2012, 20:10 door | 5.624x gelezen | 9 reacties

Sony komt 12 september met een officiŽle aankondiging van hun nieuwe fullframe, de Sony A99. Op internet zijn al veel specificaties gelekt. Tevens is bekend geworden dat er diverse nieuwe lenzen in de komende maanden verschijnen plus wat nieuwe accessoires.

Sony SLT-A99


De Sony A99 zal, net als de A77, beschikken over Sony's SLT-systeem met vaste half-doorlatende spiegel en elektronische zoeker. De A99 zou tien beelden per seconde kunnen schieten en kent een lichtgevoeligheidsbereik van 100 tot 25.600 ISO met uitbreiding tot ISO 50. De A99 beschikt over 101 autofocus punten waarvan 11 kruislingsgevoelig. Het scherm (tevens uitklapbaar) is vergelijkbaar met dat van de Sony A77.

De camera wordt aanstaande woensdag aangekondigd en moet, naar verluid, in oktober in de winkel liggen. Op SonyAlphaRumours.com verscheen onderstaande schets van de Sony A99.

Sony Alpha 99 tekening

Specificaties


Hieronder de waarschijnlijke specificaties van de Sony SLT-A99:

- 24,3 megapixel full frame CMOS Exmor sensor
- Halfdoorlatende spiegel (SLT)
- ISO-bereik: 100-25,600 (uit te breiden naar iso 50)
- 14 bit RAW output
- Maximale sluitertijd:1/8000
- Maximale snelheid: 10 fps
- Levensduur sluiter: 200.000 bewegingen
- 102 punts AF-system
- AF met dubbel fasedetectie-systeem
- Oled-zoeker met 2,3 miljoen beeldpunten
- 3-inch kantelbaar lcd met 921.000 beeldpunten
- Full hd-video (1080p @ 60 fps)
- Auto HDR-mogelijkheid
- HDMI output
- Ingebouwde stereomicrofoon
- Ingeboude flitser (GN12)
- Twee slots voor SD-kaarten (waarvan ťťn ook MS Pro Duo)
- Gewicht: 730 gram
- Lichtgewicht, weersbestendige magnesium behuizing
- 'New multi-segment low pass filter'
- 'Photodiode expansion technology'
- 'Light concentration technology'
- 'Selective noise reduction'

Nieuwe objectieven


Sony kondigt waarschijnlijk ook een reeks nieuwe objectieven aan:
- Sony 300mm f/2.8 G SSM II
- Sony 55-300mm f/4.5-5.6 SAM
- Sony 10-18mm f/4 OSS
- Sony 35mm f/1.8 OSS
- Sony 16-50mm f/3.5-5.6 OSS (kitlens)

Nieuwe accessoires


Naast de Sony A99 komt Sony ook met diverse nieuwe accessoires, zoals een flitser en microfoon. Woensdag wordt hier ook meer informatie over verwacht.

Het lijkt een interessante camera te worden die een aardige concurrent kan vormen voor de full-frame camera's van Canon en Nikon. Wat denken jullie? Is dit een camera die je zou overwegen aan te schaffen?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Casper de Graaf

Over de auteur

Casper is een enthousiast fotograaf en vormgever, die naast zijn werk in de communicatie en marketing graag de wereld om hem heen portretteert en visualiseert. Hij fotografeert al zijn hele leven met Sony en maakte in 2016 de overstap naar de systeemcamera. Casper is ook te volgen op Instagram!

9 reacties

 1. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op zaterdag 8 september 2012 om 12:08  | reageer

  Ik vraag me af wie echt op deze camera zit te wachten. Het lijkt mij een prima camera, daar niet van, maar het heeft veel te lang geduurd dat Sony weer met een FF camera komt. De A900 was al geen echt succes (de A850 was ondanks zijn gunstige prijs ook niet echt een succes) en daarna viel een groot gat. Voor wie toen een Sony FF-set had aangeschaft, heeft denk ik te lang moeten wachten en is, denk ik, al overgestapt op Canon of Nikon.

 2. Wim
  Wim schreef op zaterdag 8 september 2012 om 19:10  | reageer

  @paul, ja dat zou ik ook doen overstappen, allen zitten Canon daar ook al steeds vaker de sensoren in van Sony in.dus dan kan je maar beter wachten

 3. ronbou
  Profiel ronbou schreef op zaterdag 8 september 2012 om 21:05  | reageer

  Natuurlijk is hier markt voor, er zijn genoeg (merkvaste) mensen met mooie minolta en Sony G-lenzen. FF-camera's worden toch niet jaarlijks vernieuwd, ook niet bij Canon. Ik zit er zelf over te denken om vooral voor landschappen overstappen naar FF en ben benieuwd naar de prijs. Overstappen naar Canon (5DmkIII) heb ik overwogen, maar schrok van de prijs. Een 2de-hands 5DmkII is ook geen echte optie (qua levensduur) dus een nieuwe Sony misschien. Alleen van het nieuwe SLT systeem met OLED zoeker ben ik nog niet overtuigd.

 4. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op zaterdag 8 september 2012 om 23:18  | reageer

  @Wim: correctie, want in Nikon-dslr's zitten steeds vaker Sony sensoren. Canon maakt nog steeds zijn eigen sensoren voor dslr's.
  @ronbou: het hoeft ook niet ieder jaar te zijn, maar het is nu al 4 jaar geleden. Daarnaast hebben Canon en Nikon meerdere FF-modellen.
  Ik snap trouwens even je punt over de levensduur van de 5D2 niet, want die gaat ook gewoon lang mee. Tegen de tijd dat je die 150.000 sluiterbewegingen hebt, ben je vooral met landschappen heel wat jaartjes verder.

 5. LJB Fotografie
  Profiel LJB Fotografie schreef op zondag 9 september 2012 om 09:27  | reageer

  Ik ben het met @Paul eens. Ik ben 4 jaar geleden gestart met een Sony. 3 jaar geleden wilde ik overstappen naar een betere camera. Toen al heeft Sony aangegeven niet verder te gaan met de ontwikkeling van FF-camera's. EN ik ben toen overgestapt naar Nikon. De D90, mét een sony-sensor.

  Zeer goede camera voor relatief weinig geld. Inmiddels heb ik een D700. Toch blijft mijn liefde voor Sony. Ik wil namelijk een back-up camera hebben. En dan liefst een gelijkwaardige camera met de D700. Dat is makkelijk met de bruiloften die ik fotografeer.

  Dan kan ik met 2 camera's werken. Nu zou ik dolgraag een FF Sony willen hebben. Want dan zet ik daar een prachtige Carl Zeiss 135mm 1.4 op. Die maakt prachtige portretfoto's. En i.c.m. een FF-sensor heb ik hele scherpe foto's die ik met bijna 25 megapixel nog eens heerlijk kan vergroten.

  Als er een test komt van de A99 en die ISO-waarden bij 3200 ISO zijn goed, dan schaf ik een A99 aan, i.p.v. een D700.

 6. Thomas
  Thomas schreef op maandag 10 september 2012 om 09:37  | reageer

  @LJB Fotografie weet je trouwens dat je site niet bereikbaar is. In ieder geval vandaag 10-09.
  Was namelijk benieuwd naar je bruidsfotografie.

  Groeten Thomas.

 7. Gerard
  Gerard schreef op dinsdag 11 september 2012 om 11:19  | reageer


  @Paul,
  Jammer, dat mensen zonder enige ervaring met de Sony A900
  zich toch een negatief uitlaten.
  Is dit de kwaliteit van het fototoestel of van de fotograaf.

 8. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 11 september 2012 om 17:11  | reageer

  Wordt niet bepaald warm door het tekeningetje. Toch denk ik niet dat mensen die voor het Sony systeem hebben gekozen nu zo slecht af zijn. Mooie lenzen, goede camera's. Het is altijd moeilijk om met een systeem camera te komen in een bestaande markt waar twee grote merken duidelijk het meest te bieden hebben.

  @ronbou, waarom koop je geen nieuwe Canon 5D mark II? Net zo goed voor landschappen als de Mark III. En echt een koopje nu. Ben het overigens eens met Paul Oosterlaak over de levensduur, hoewel de sluiterbewegingen niet alles zeggen. De meeste tweedehands 5D mark II's halen de 20.000 sluiterbewegingen niet eens.
  Maar mijn levenslange ervaring met Canon komt mede door de goede kwaliteit en het je zelden of nooit in de steek laten.

 9. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op dinsdag 11 september 2012 om 18:23  | reageer

  @Gerard; waar laat ik mij negatief uit over de A900? Daarnaast heb ik genoeg RAWs hiervan gezien om iets te zeggen over de beeldkwaliteit van de camera. Hoe het zit met ergonomie en algemene feeling weet ik echt niet en daar doe ik ook geen uitspraken over.

  En om maar meteen weer ontopic te gaan: is dit niet gewoon de oude A900/D3x 24MP Exmor sensor? Waarom niet de mooie 36MP D800 sensor?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord