Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

HDR functie in aankomende Lightroom 6

vrijdag 27 februari 2015, 23:34 door | 8.227x gelezen | 2 reacties

Volgens de geruchten komt Lightroom 6 op maandag 9 maart uit. Er is nu een korte video gevonden op de servers van Adobe waarin te zien is hoe je heel eenvoudig HDR foto's kunt maken in de nieuwe versie van Lightroom.


Je selecteert simpelweg de foto's die je met verschillende belichtingen geschoten hebt in de bibliotheek module. Vervolgens kun je met een rechter muisklik kiezen voor 'Photo Merge'. Hierin kun je kiezen voor HDR (en Panorama).

Je krijgt dan een preview te zien van de voltooid HDR afbeelding en kunt er nog voor kiezen om de afbeeldingen ook nog uit te lijnen en te de-ghosten (bewegende delen verwijderen). Nadat je op 'Merge' geklikt hebben komt de nieuwe HDR afbeelding automatisch in je bibliotheek terecht.

De nieuwe Lightroom zou ook beschikken over GPU acceleratie. Het programma maakt daarbij gebruik van de grafische processor om het bewerken van foto's sneller te laten gaan. Dat klinkt natuurlijk altijd goed.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Jaap
  Profiel Jaap schreef op zaterdag 28 februari 2015 om 09:16  | reageer

  Wauw, dat is goed nieuws! Fijn dat ze toch van de GPU gebruik gaan maken, zeker omdat ik net aan het kijken ben naar een nieuwe grafische kaart. Wat denk je dat slim is, een flinke processor of flink (DDR5) geheugen?

 2. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 3 maart 2015 om 11:15  | reageer

  Photoshop kent dat Photo Merge allang, geeft me nou niet direct het gevoel van Wow, die nieuwe versie van LR moet ik hebben. Maar goed, ik gebruik LR toch al voornamelijk als database en om iets snel te zoeken. Daar is LR goed in. Een verbetering van prestatie is alleen maar toe te juichen, vind LR al behoorlijk snel.

  @Jaap, een update van je PC ligt heel persoonlijk, ik heb er een flinke SSD schijf ingezet na vier jaar en mijn PC is er enorm veel sneller van geworden. Bij mijn weten zijn de grafische kaarten meestal wel goed, het zijn voornamelijk gamers die daar baat bij hebben. Maar goed, heel veel geheugen met een processor van niks is ook niet alles. Zelf zou ik geen processor vervangen, dan zou ik naar een nieuwe PC uitkijken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord