Elja Trum

Komt Canon met een 75 megapixel camera?

dinsdag 23 juli 2013, 23:23 door | 6.824x gelezen | 2 reacties

Volgens de geruchten zou Canon nog dit jaar een camera met een 75 megapixel sensor aankondigen. Deze camera zou dan in 2014 op de markt komen en qua body vergelijkbaar zijn met de Canon 1D X. Voor iedereen die daadwerkelijk zit te wachten op een body met zoveel megapixel is er mogelijk ook slecht nieuws.

Volgens latere geruchten zou het namelijk alleen gaan om 75 megapixels wanneer de marketingafdeling alle 'useable photosites' telt. Het kan hier dus gaan om een 75 megapixel sensor die uiteindelijk 25 megapixel beelden levert (groen, rood en blauw apart gemeten). In mei dit jaar werd er namelijk een patent gevonden van Canon die op een dergelijke sensor doelt.

Canon patent 3 laags sensor

Behalve de sensor zou ook het display achterop de camera een hogere resolutie hebben dan we gewend zijn. Ook zou de camera snel zijn; vergelijkbaar met de Canon EOS 1D X.

Het zou natuurlijk leuk zijn als Canon de markt weer een beetje opschud met een nieuwe bijzondere sensor. Momenteel lijkt Nikon even de bovenhand te hebben als het op sensoren aan komt dus een reactie van Canon kan niet uitblijven.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. Maarten
    Maarten schreef op dinsdag 23 juli 2013 om 23:28

    Als dit ongeveer hetzelfde werkt als wat Sigma doet dan kan dat heel mooi zijn en perfecte beelden opleveren. Ben zeer benieuwd wat voor resultaten dit gaat opleveren

  2. Pieter
    Pieter schreef op donderdag 25 juli 2013 om 17:00

    Of het wordt een 37.5 MP camera met het dual-pixel AF systeem uit de 70D.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord