100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Leica Mini M uitgelekt

vrijdag 31 mei 2013, 22:45 door | 5.703x gelezen | 1 reactie

Op de Leica website wordt momenteel de doos van de nieuwe Leica Mini M stukje bij beetje geopend om op 11 juni compleet onthuld te worden. In de tussentijd zijn er uiteraard al foto's uitgelekt van hoe deze Leica Mini M er uit zou moeten zien.

Leica mini m leaked

Mirrorlessrumors.com ontdekte de foto's in een Franse iPad publicatie. Het zou gaan om een camera met een 16,1 megapixel APS-C sensor en een vast zoomobjectief; de Leica Elmar 28-70mm f/3.5-6.4. Behalve fotografen kun je ook full HD video schieten met de camera.

De camera zou geen optische zoeker hebben, maar wel een optionele elektronische zoeker. Qua uiterlijk lijkt de camera erg op de bestaande Leica X2, maar dan voorzien van een zoomobjectief.

De nieuwe Leica Mini M zou verkocht gaan worden voor 2.450 euro. Zo'n 750 euro duurder dan de Leica X2. Met de lichtsterkte van dit objectief lijkt het me niet direct een heel interessante camera te worden. Uiteraard is het nog een ruime week wachten voordat we zeker weten of deze specificaties van de nieuwe Leica camera kloppen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. j bosch
    j bosch schreef op donderdag 6 juni 2013 om 17:47  | reageer

    deze leica mini m spreekt mij werkelijk niet aan.een sony rx 1 body met m vatting lijkt mij een veel beter idee.de doos kan maar beter gauw weer dicht.deze camera is niet leica wardig.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord