Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nieuwe camera's van Canon lijken op komst

dinsdag 19 maart 2013, 23:05 door | 6.418x gelezen | 0 reacties

Op het internet gonst het momenteel van geruchten over nieuwe camera's van Canon. Die zouden volgens de verhalen deze week nog aangekondigd worden. De populaire site Canon Rumors heeft het over een Canon EOS 100D (ookwel EOS X7 of EOS-b) en een Canon EOS 700D.

Canon eos 100d

De EOS 100D zou de opvolger zijn van de Canon EOS 1100D. De nieuwe camera lijkt daarvoor met een verwachte prijs van 800 euro echter te duur te zijn. Wellicht dat het dan toch om een Canon 700D gaat die vooral compacter is dan de 650D voorganger.

Qua specificaties zou het gaan om een 18 megapixel APS-C camera voorzien van 3 inch touch-screen en 9 punts autofocus systeem. Met de camera moeten 4 foto's per seconde te maken zijn en de lichtgevoeligheid loopt van 100 tot 25.600 ISO.

Naast de nieuwe camera zou er ook een nieuwe kitlens uitkomen die voorzien is van STM focussysteem. Dit STM systeem is voornamelijk gericht op videogebruik. De Canon EOS-b beschikt uiteraard over full-HD video opname mogelijkheid.

Eos 100d vs 1100d
Bron: Fotovideo.nu

In bovenstaande foto is de nieuwe camera over een Canon EOS 1100D heen gelegd. Hier is duidelijk te zien hoeveel kleiner de camera is geworden ten opzichte van de reeds compacte 1100D.

Het is nog onduidelijk of het inderdaad om meerdere camera's zal gaan of niet. Helaas lijkt het erop dat er nog geen Canon 70D of Canon 7D mark II aangekondigd zal worden. Hoeveel er waar is van de geruchten zullen we waarschijnlijk op korte termijn merken. Volgens de geruchten worden de camera's aanstaande donderdag aangekondigd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord