100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Nikon 24mm f/1.8G komt mogelijk begin 2015

woensdag 19 november 2014, 16:27 door | 4.288x gelezen | 3 reacties

Als we Nikonrumors.com moeten geloven komt Nikon begin 2015 met een 24mm f/1.8 objectief. Nikon heeft de laatste jaren verschillende nieuwe 1.8-objectieven uitgebracht. Naast de 20mm en de 28mm zou de 24mm, die uitkomt in januari of februari, de derde groothoek worden in deze serie.

Nikon heeft al sinds 2010 de AF-S Nikkor 24mm f/1.4 in het assortiment. Het goedkopere alternatief komt vermoedelijk binnenkort dus uit. Volgens Nikon Rumors kunnen we begin 2015, in januari of februari, de AF-S Nikkor 24mm f/1.8G verwachten.

In september 2014 verscheen de nieuwste aanwinst: de AF-S Nikkor 20mm f/1.8G. De afgelopen jaren heeft Nikon verschillende nieuwe f/1.8-objectieven met vast brandpunt uitgebracht, waaronder een 28mm, 35mm, 50mm en 85mm in de f/1.8-serie voor de FX-camera's.

De prijs van het nieuwe objectief zal waarschijnlijk rond de 700 euro komen te liggen. Vergelijkbaar met de huidige 28mm en 20mm f/1.8 die reeds op de markt zijn. Ik denk dat de prijs voor deze lens vergeleken met de andere f/1.8 objectieven misschien iets aan de hoge kant is, maar deze lens is zeker een aanvulling voor de landschaps- en architectuurfotograaf.

Nikon f18 objectieven

Via: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

3 reacties

 1. MF
  MF schreef op donderdag 20 november 2014 om 12:13  | reageer

  Goedkoper dan de 1.4, maar nog steeds zo veel geld.. :-(

 2. FrankT
  FrankT schreef op vrijdag 21 november 2014 om 07:19  | reageer

  Ik vraag me af of er nog veel markt is voor 1.4 lenzen? De Iso's worden immers steeds sneller dus die halve stop winst met een 1.4 in plaats van 1.8 lijkt me vrij weinig toevoegen. In elk geval bij 20/24 mm. Portretlens kan ik me dan wel weer voorstellen, vanwege achtergrondonscherpte. Of is er nog andere reden om toch 20 mm 1.4 te kopen (als je het geld daarvoor hebt, ik in elk geval niet...)

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 21 november 2014 om 07:35  | reageer

  @FrankT: Naast dat grotere diafragma en de lichtwinst die je boekt, draait het natuurlijk ook vaak nog om de scherpte: een 1.4-objectief is op f/2.8 over het algemeen vaak al veel scherper dan een f/2 of een f/2.8 op die waarde.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord