Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Nikon D700 per 1 juli?

zondag 22 juni 2008, 16:45 door | 8.902x gelezen | 17 reacties

Net nadat ik afgelopen week een artikeltje over geruchten van nieuwe Nikon camera's had geschreven doken er op internet foto's op van een brochure van de Nikon D700, een full-frame versie van de Nikon D300. Aangezien de aanwijzingen wel zo overtuigend zijn, toch nog maar een extra artikeltje met wat extra informatie over deze interessante digitale spiegelreflex.

De opgedoken foto's lijken afkomstig te zijn van iemand die weggegooid foldermateriaal uit een prullenbak heeft gevist. De tekst is duidelijk en grotendeels leesbaar. Ook is de folder voorzien van afbeeldingen.

Belangrijkste specificaties:
- Full frame sensor (FX Format, 36 x 23,9mm CMOS)
- 12,1 megapixel
- 5 foto's / seconde (6,5 in de DX mode)
- 14 bit A/D conversie
- 16 bit beeldverwerking in de camera
- Magnesium body
- 51 AF punten
- Live-view met Contrast AF

De prijs zou 2.999,- dollar moeten zijn, wat in de praktijk ook neer zal komen op een adviesverkoopprijs van 3.000,- euro.

Net als bij de Nikon D3 zou de Nikon D700 ook gebruik kunnen maken van de DX lenzen (crop), je hebt dan nog 5,1 megapixel over.

Een grote Engelse fotografie winkel heeft ook een bericht geplaatst waarbij ze duiden op een nieuwe digitale spiegelreflex van Nikon (bron).

Overigens wordt er ook gesproken over vier nieuwe lenzen. Hieronder zouden drie (!) tilt-shift lens vallen. Nikon heeft recentelijk ook al een nieuwe tilt-shift lens uitgebracht terwijl het nut van deze lenzen dankzij Photoshop nog maar minimaal is. Ik zou dat dus een rare keuze vinden.

Over anderhalve week zullen we waarschijnlijk mee weten; we wachten dus nog maar even af.

Vermeende Nikon D700 folder


Meer info:
- Dutch Photo Zone
- Examedia
- Photography Bay
- Ken Rockwell


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op zondag 22 juni 2008 om 18:40

  Een tilt-shift lens heeft wel nog zijn nut hoor, al kan je in Photoshop wel het een en ander aanpassen. Ik ben van plan om op mijn blog eens wat voorbeelden te posten. Dat er nieuwe tilt-shift lensen gingen uitkomen, was al geweten sinds de lancering van de 24mm TS.

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op zondag 22 juni 2008 om 22:14

  Ach, er zijn wel vaker overtuigende geruchten. Eerst zien dan geloven

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 22 juni 2008 om 23:08

  @Serge; Eén nieuwe tilt-shift; prima.. Maar Nikon brengt nu (volgens de geruchten) 4 nieuwe tilt-shift lenzen binnen een jaar uit.
  Maarja, ze zullen toch wel weten waar interesse in is..

  @Reinoud; Natuurlijk eerst zien, dan geloven. Maar het blijft leuk om vast een beetje vooruit te blikken en later terug te kijken hoeveel er wel en niet klopte. vrolijk

 4. Je collega :-
  Je collega :-) schreef op zondag 22 juni 2008 om 23:59

  Whahaha... Allemaal geruchten omdat je geen twee nachtjes wilt wachten en dan niks meer kan schrijven vanwege een NDA vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord