Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Nikon D90, D10 en D3x geruchten

maandag 16 juni 2008, 23:29 door | 16.945x gelezen | 14 reacties

Het gonst momenteel van de geruchten over een nieuwe Nikon camera op het internet. 1 juli 2008 wordt als datum genoemd voor nieuwe aankondigingen vanuit Nikon. De meeste geruchten gaan over een Nikon D3x, een Nikon D90 en een Nikon D10. Met zoveel geruchten zou je toch haast verwachten dat Nikon binnenkort echt met iets nieuws gaat komen..

De Nikon D10 zou een nieuw full-frame model zijn voor een prijs van zo'n 3.000 dollar. Het model zou tussen de Nikon D300 en de Nikon D3 geplaatst worden en een concurrent van de verwachte opvolger van de Canon 5D.

De Nikon D10 zou een interessante camera kunnen zijn voor veel gevorderde fotografen, maar ik vind de huidige geruchten nog erg matig.

Realistischer lijken me de geruchten over de Nikon D3x. De concurrent van Canon's vlaggenschip, de Canon 1Ds mark III. Met de 24,4 megapixel sensor die Sony reeds aangekondigd heeft zou ook dit een interessante camera kunnen worden. Eerder lekte de naam D3x ook al via een firmware update van Nikon.

De Nikon D90 is uiteraard de opvolger van de Nikon D80 die inmiddels bijna twee jaar oud is. Waar de D80 de kleine broer van de Nikon D200 is, kan de D90 dat natuurlijk zijn van de D300. Specificaties zouden dan een 14 bits A/D omzetter, live-view, anti-stof systeem, 3 inch display en 5 fps kunnen zijn.

We zullen nog even moeten afwachten wat het daadwerkelijk gaat worden, maar voor de Photokina beurs in september zullen we vast de nodige nieuwe camera's hebben leren kennen.

Nikon D10


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

14 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op dinsdag 17 juni 2008 om 06:53

  Een nieuwe Nikon D60??? Die is er toch net?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 17 juni 2008 om 08:09

  Goed punt, Peter. Ik dacht dat ik die al weggehaald had, maar had 'm blijkbaar nog laten staan. vrolijk De Nikon D60 is al een tijdje uit inderdaad.
  Ik heb 'm uit het artikel gehaald.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op dinsdag 17 juni 2008 om 09:43

  Ik was erg wakker, zoals je ziet... knipoog

 4. Serge
  Profiel Serge schreef op dinsdag 17 juni 2008 om 12:56

  Dergelijke "geruchten" zullen er altijd wel zijn. Is de ene camera nog maar pas uit, duiken er al geruchten op over een nieuwe model. Zo blijft een mens geld uitgeven vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord