Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nikon DF camera komt op 5 november

donderdag 31 oktober 2013, 09:13 door | 5.937x gelezen | 3 reacties

Hoogstwaarschijnlijk verschijnt op 5 november de nieuwe Nikon DF camera. Het zou gaan om een camera in een retro jasje die beschikt over een full-frame sensor. Inmiddels zijn er vier teaser video's verschenen waarbij de camera elke keer een beetje duidelijker in beeld komt.

Nikon df teaser

De Nikon DF zou beschikken over een 16,2 megapixel sensor en een lichtgevoeligheid hebben van 50 tot 102.400 ISO. Er zou geen anti-aliasfilter gebruikt zijn (zoals populair is tegenwoordig). De zoeker zou hybride zijn waarbij je zowel via een spiegel als via een elektronisch zoekerbeeld je compositie en instellingen kunt bepalen.

De autofocus zou dezelfde 39-punts zijn als die te vinden is op de Nikon D610. Een filmfunctie ontbreekt volgens de geruchten, omdat deze camera zich heel specifiek zegt te richten op 'pure fotografie'. Voor wat betreft het formaat zou de camera tussen de Nikon D610 en de Sony a7r in zitten.

Bekijk alle vijf de teaservideo's hieronder:


De camera krijgt volgens de geruchten een prijskaartje van zo'n 3.000 dollar voor de body en 3.300 euro inclusief (eveneens retro stijl) 50mm f/1.8 objectief. Een stevige prijs dus.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Crowdedhousenl
  Profiel Crowdedhousenl schreef op donderdag 31 oktober 2013 om 11:47  | reageer

  Ik blijf het Gaaf vinden.
  Sinds Leica met de M9, M en MM voor een 6500 euro body wachttijden tot een jaar kan permitteren en dikke winst er op maakt, zoeken de Japanse 'Leaders of industrie' allemaal naar zo'n Niche om de dalende winsten te compenseren.

  Sony is aardig bezig, maar een Nikon of Canon adept, los van zijn/haar lenzen, zal niet zo makkelijk met een SONY gaan lopen (hoe goed ie ook is). Het is nou eenmaal geen 'Walkman'.

  Leica verdringen in hun Niche is een doodlopende straat. Kijk maar naar de Japanse pogingen van de laatste 30 jaar op Harley-davidson rijders te verleiden naar hun 'Choppers'.

  Ik dacht altijd dat 'sentimenten' over de Nikons, Pentaxen, Olympussen, Canon's van de 70-80er jaren (de lector mechanische pre AF tijd) voorbehouden was aan oude mannen met grijs haar van rond de 60(ik bv dus). Maar ik zie enorm veel 'jongeren' die een fotografisch Fototoestel kunnen waarderen.

  Dus een body die gericht is op Fotografie (geen video etc) een bajonet die de rijke historie van lenzen kan ondersteunen, al dan niet AF of MF.

  Dan kan je wel zeggen, da's achterhaald, een D600 of een 6D doet t allemaal beter.
  Sja als dat de steekhouden argumenten zouden zijn, zou Leica geen enkele M meer verkopen, toch?

  Daarom ben ik erg benieuwd naar Nikon's DF met F-bajonet, wellicht scherpstelmoter in de body, mooi heldere zoeker (zoals dat normaal was in de 70-80er jaren.

  Ik heb nog een aantal Nikon lenzen uit de eerste serie, die nog aangeduid werden met een letter voor het aantal elementen, de A serie dus. Die kunnen dan zomaar weer op zo'n DF (en kan niet op de D600)

  Kortom, ik heb 'm nog niet eens gezien, los van wat vage Nikon filmpjes, en ik word er nu al blij van ! Dat heb ik nooit met al die anderen pre-pre-pre teasers..

  Oh ja...one more thing !

  Zou die DF ook gewoon een spanhendel kunnen hebben om zelf de sluiter te spannen !

 2. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op vrijdag 1 november 2013 om 21:16  | reageer

  Mooie heldere zoeker als in de 70-80'er jaren zal erg lastig worden, omdat de spiegels toen nog gewoon 100% reflecterend konden zijn. Later werden de spiegels deels doorlatend om zo wat licht naar de onderliggende AF-unit te laten gaan.
  Mensen kiezen voor Leica om verschillende redenen: meetzoeker werkt gewoon erg fijn met manueel focussen (beter dan wat ik mijn 5D2+speciaal matglas kan) en de hoogstaande en toch zeer compacte lenzen.

 3. RH Boks
  RH Boks schreef op zaterdag 2 november 2013 om 17:16  | reageer

  Wat ik hoop en momenteel mis aan mijn D800 t.o.v de F2,F3 en F5 is het wisselen van de zoeker en aanpassen van matglazen voor specifieke (manueel)-objectieven.

  Een Nikon Df met verwisselbare zoeker en matglazen zou fantastisch zijn (speciaal voor macro en sport)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord