Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nikon roadmap 2009 - 2010 gelekt

zondag 12 juli 2009, 15:29 door | 6.893x gelezen | 5 reacties

De afgelopen dagen wordt er op internet druk geschreven over de Nikon Roadmap die gelekt zou zijn. In de roadmap zou staan welke spiegelreflex camera's Nikon de komende tijd in de planning heeft zitten. Dergelijke informatie is natuurlijk geheim om te voorkomen dat de concurrent er zijn voordeel mee doet. Of, belangrijker wellicht, consumenten wachten met hun aanschaf.

Laat ik voorop stellen dat ik niet geloof dat dit daadwerkelijk de planning is van Nikon die gelekt is. Nikon maakt namelijk helemaal geen gebruik van de typenummers zoals wij deze kennen. Juist om uitlekken te voorkomen worden hele andere namen en typenummers intern gebruikt. Dat er een Nikon D4 aan zit te komen is natuurlijk best waarschijnlijk, maar intern wordt die naam niet in documenten gebruikt.

De lijst met camera's en objectieven die volgens de gelekte roadmap uit zouden komen is dan ook waarschijnlijk verzonnen door een Nikonian die zich een middagje verveelde.

Volgens de lijst zou het gaan om een Nikon D3000, een Nikon D300s en een Nikon D700x die dit jaar nog uit zouden komen. Daarbij zouden ook een aantal nieuwe zoom en vastebrandpunts objectieven geÔntroduceerd worden. Volgend jaar zouden dan de Nikon D4, de Nikon D400 en de Nikon D4x op het programma staan. Ook wordt er nog een negental nieuwe objectieven in de roadmap aangekondigd.

Natuurlijk zullen er deze zomer nog wat nieuwe producten van Nikon verschijnen en groot kans dat een aantal van de in dit document genoemde specificaties daarin voor zullen komen. Volgens mij moet er aan deze gelekte roadmap echter weinig waarde worden gehecht.

Nikon D300s

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 12 juli 2009 om 18:26  | reageer

  Ik geloof wel in de camera's en een aantal lenzen (wel niet allemaal al zou een 300mm f4 wel mooi zijn), maar de datums kloppen niet met hoe Nikon het altijd heeft gedaan.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 12 juli 2009 om 18:54  | reageer

  Voor wie een videobewerkingpakket wil kopen. Nikon ondersteunt het Quicktime MOV.-format. Doet Canon ook. Nog niet alle pakketten in de fotowinkels ondersteunen dat, zag ik.

 3. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 12 juli 2009 om 21:10  | reageer

  Ik heb zelf wel ontdekt dat bijvoorbeeld premiere pro cs3 geen 720p 24fps ondersteunt, moet je dus invoeren in 25fps en dan bij het exporteren terug naar 24fps zetten.
  Meer info staat er bij dit filmpje.

 4. Hans Braakhuis
  Hans Braakhuis schreef op maandag 13 juli 2009 om 23:33  | reageer

  Ze zijn bij Nikon zo incontinent als wat...dus er zal vast gelekt worden. Maar dit is niet iets om wakker van te liggen, roadmaps lekken niet.

  Hans

 5. Henri
  Profiel Henri schreef op dinsdag 14 juli 2009 om 12:43  | reageer

  Leuk lijstje, maar ziet er uit als "wishfull thinking"......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord